2 / 4

Micii actionari: Este una dintre cele mai importante stiri

La publicarea articolelor despre aprobarea ordonantei de urgenta, cititorii Wall-Street, actionari ai Fondului Proprietatea, au reactionat pozitiv la aceasta stire.

”Ne-ati dat cea mai buna si mult asteptata veste de catre multi actionari ai FP. Va multumim!”, scria Popescu, un actionar al FP.

“Era si timpul. Romania are nevoie sa arate o reforma reala in justitie, bursa are nevoie de listarea FP ca de aer, mii de oameni vor primi despagubiri in bani de la ANRP, Franklin Templeton va inlocui o parte din dinozaurii care conduc anumite companii din componenta Fonudului Proprietatea. Este unul din cazurile fericite, dar din pacate destul de rare in Romania in care politicul asculta si de economic. In asteptarea listarii speram ca Fondul Proprietatea sa fie o alta poveste de succes a lui Franklin Templeton. Sunt convins ca daca va gasi intelegerea necesara din partea autoritatilor, dl Mobius poate sa aduca investitii semnificative in Romania. Felicitari si lui Ionut Popescu, primul presedinte al FP care face ceva cu adevarat in folosul actionarilor”, a comentat Dorin D.

Un cititor anonim crede ca aceasta este una din cele mai importante stiri pentru piata de capital. “Prezenta lui Franklin in Romania prin administrarea FP poate da o noua dimensiune bursei romanesti. Actualii actionari merita sa primeasca stiri bune dupa atatia ani de asteptare”, a mai spus acesta.

Am primit insa si o solicitare directa catre Ionut Popescu, directorul FP, in care un despagubit ii solicita grabirea procesului de listare, motivand ca orice amanare inseamna foarte mult, mai ales in conditiile actuale de austeritate.

“D-le Ionut Popescu ,
Intelegem ca dupa publicarea in monitorul oficial a OUG 81/2007 (estimata in a doua jumatate a lunii iulie, este posibila mai devreme) se poate convoaca imediat AGA . De ce convocati aceasta AGA tocmai la sfarsitul lunii august chiar septembrie spuneti si nu la sfarsitul lunii Iulie, incat sa putem spera si noi micii actionari la primirea dividendelor si listarea la bursa mai devreme cu o luna, mai ales ca ne-ati promis ca ve-ti lista FP la bursa in septembrie a.c.? Credem ca este posibil acest lucru, mai ales ca dl. Mobius declara in urma cu cateva zile ca va lista FP cat mai repede posibil, daca va obtine aprobarea finala din partea statului roman pentru preluarea adminstrarii FP. Iata ca aceasta aprobare s-a obtinut ramanand sa mai fie semnata de presedintie si publicata in monitorul oficial. Credeti-ne ca orice amanare, chiar si cu o luna, ni se pare acum foarte mult, in conditiile de austeritate anuntate, ce vor intra in vigoare probabil incepand cu luna august”, a comentat actionarul FP pe Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri