3 / 4

Mentinerea pe piata Rasdaq nu mai este atractiva pentru companii

In acest an de pe segmentul Rasdaq 143 de companii s-au delistat, numarul emitentilor ajungand la 1.412. Numai in luna iulie, 23 de companii au fost retrase de la tranzactionare, sapte s-au dizolvat si 1 a fost lichidata.

“Cred ca atat lipsa de interes pentru piata de capital, cat si lipsa de atractivitate pentru actiunile respectivelor companii au determinat retragerea de la tranzactionare. Dar si costurile pe care le implica mentinerea ca societate listata la Bursa”, afirma Radulescu.

El se asteapta ca valul de retrageri de la tranzactionare sa continue pe fondul ajustarii economiei si, implicit, a pietei de capital. “Are loc o operatiune de curatare a unui segment important al pietei interne de capital”, continua el.

Necula ne-a mai declarat ca pe Rasdaq sunt multe companii care nu stiu ca sunt listate si, in cazul altora, exista un interes din partea actionarului majoritar pentru delistare. “Daca nu ai un plan pentru urmatorii 2-3 ani ca piata de capital sa-si ajute afacerea nu are niciun sens sa o mai pastrezi pe piata”, sustine brokerul Prime Transaction.

Dupa fuziunea celor doua piete locale au aparut tot mai multe discutii despre faptul daca piata Rasdaq este una reglementata sau nu, o concluzie fiind asteptata de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

In conditiile in care segmentul Rasdaq va fi declarat ca fiind reglementat, multe dintre companiile prezente vor fi delistate, deoarece nu vor putea indeplini cerintele minime ale pietei, iar numarul actual de 1.412 de emitenti se va reduce semnificativ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri