2 / 5

BVB: Transparenta emitentilor pe CAN-ATS este superioara obligatiilor de pe Rasdaq

Anca Dumitru (foto), directorul general al Bursei de Valori Bucuresti pana pe 27 septembrie, a explicat pentru Wall-Street ca adresele au fost trimise pentru a prezenta alternativa CAN-ATS societatilor care nu indeplinesc conditiile de a fi admise la tranzactionare pe piata reglementata.

“Principalul nostru obiectiv este de a valorifica potentialul Pietei Rasdaq si de a aduce pe piata reglementata, cat mai multe societati care indeplinesc criteriile de admitere pe acest tip de piata. In subsidiar, pentru companiile care nu indeplinesc aceste criterii, avem si alternativa CAN-ATS. Delistarea de pe CAN-ATS se realizeaza in conditii similare cu delistarea de pe piata reglementata si de pe Rasdaq. In plus, transparenta emitentilor pe CAN-ATS este superioara obligatiilor conform actualelor reglementari incidente pietei Rasdaq”, a declarat Anca Dumitru.

Astfel, acest ATS nu este o cale prin care bursa incearca sa reglementeze statutul pietei Rasdaq, ci o solutie de finantare prin piata bursiera pentru societati mici si mjlocii.

Directorul Bursei a mai spus ca unele companii au fost interesate de aceasta alternativa si au solicitat informatii suplimentare, intalniri.

Citeste si Rasdaq – Relicva bursei moderne, in deriva pe apele tulburi ale crizei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri