5 / 6

Cand va reintra Romania pe harta investitionala a strainilor?

Mai mult, odata cu cresterea numarului de companii importante listate, investitorii straini vor incepe sa aloce mai mult capital pentru investitii in Romania, in principal si datorita faptului ca tarile emergente vor performa mai bine in anii urmatori.

“Mai avem totusi niste etape tehnice de parcurs in cadrul bursei pentru a face mai usoara venirea acestora catre Romania, dar avem si o mare problema de rezolvat: economia tarii trebuie sa se aseze pe un fagas normal, iar clasa politica sa se concentreze pe problemele reale si sa inceapa sa le rezolve. In aceste conditii, s-ar asigura un climat predictibil pentru acestia si ar putea sa-si deschida orizonturile catre tara noastra, fara a intampina dificultati”, a conchis brokerul Prime Transaction.

In acelasi timp, investitorul consultat de Wall-Street.ro este de parere ca romanii au nevoie de educatie, in primul rand, pentru a se apropia de piata de capital. Rigoarea, consecventa si autoritatile care sa inteleaga fenomenul financiar si rolul bursei sunt alti factori importanti.

“Spre exemplu, listarea Fondului Proprietatea atat la Bursa de Valori Bucuresti cat si la London Stock Exchange ar trebui vazut ca un proiect important de politica externa pentru ca va promova imaginea Romaniei in capitala financiara mondiala a lumii – un mediu financiar-bancar elitist in care despre Romania nu se cunoaste nimic in acest moment. Utilizarea resurselor de care dispune Ministerul de Externe la nivel logistic va spori impactul evenimentului si va putea atrage investitii importante in sectorul financiar din Romania”, a explicat acesta.

In opinia sa, investitorii straini se vor uita mai mult la BVB atunci cand vor fi dezvoltate instrumente de investitii moderne si cand piata romaneasca va reusi sa aiba o viziune cel putin regionala, generand parteneriate, fuziuni sau chiar preluri cu burse importante din lume.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri