2 / 5

Contractul futures pe FP la BVB

Pentru contractul futures pe actiunile FP, lansat de astazi la Bursa din Bucuresti, vor fi disponibile doua scadente, martie 2011 si iunie 2011, cotatia fiind exprimata in lei, cu maximul de zecimale aferent pasului de cotare. Blocul de tranzactionare este de 1 contract, marja pe contract va fi de 130 de lei si limita zilnica de variatie de 0,25 lei.

„Am incredere ca aceste derivate vor fi utilizate activ de investitori in crearea unor strategii mai complexe, combinand piata spot si futures.

Rulajele realizate de actiunile Fondului Proprietatea pe piata principala sunt o dovada a interesului ridicat pe care il au participantii pietei fata de acest emitent. Bursa de Valori Bucuresti intentioneaza sa-si diversifice gama de instrumente disponibile pe segmentul derivatelor”, a declarat Valentin Ionescu (foto), directorul general al BVB.

Tarif perceput de BVB este de 0,05 lei/contract. Pana la data de 28 februarie 2011 inclusiv, nu se percepe tarif pentru contractele FP Futures tranzactionate. Tarif perceput de Casa de Compensare Bucuresti pentru contractele FP Futures inregistrate este de 0,10 lei/contract.

Piata Derivatelor a BVB a fost lansata in luna septembrie 2007”. Instrumentele financiare derivate listate sunt contracte futures avand activ suport indici bursieri, actiuni si valute.

Citeste si De ce 2011 va fi un an crucial pentru piata de capital: INTERVIU cu CEO-ul BVB

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri