2 / 4

Birourile, motor de crestere

Focusul consultantului imobiliar CBRE va ramane si in acest an pe segmentul de birouri, departament care urmeaza sa isi mareasca echipa, in contextul in care cele mai multe tranzactii din piata sunt pe acest segment.

“In prezent, in departamentul de birouri, in afara de mine, lucreaza sase persoane, si ne propunem sa ne marim echipa cat de curand. Nu avem obiceiul de recruta de la concurenta, ci de a ne forma proprii oameni, intrucat suntem cei mai buni pe acest sector”, considera Catalina Jigman, sefa departamentului de biroruri.

In primele trei luni din acest an, CBRE a intermediat tranzactii cu circa 22.000 mp de birouri, dintre care 9.000 mp au fost reprezentate de doua tranzactii cu clinicile medicale, private, un client tot mai important pe piata de birouri.

Printre cele cele mai importante tranzactii consiliate de consultant se numara: White & Case, Edipresse, Cargill, cu doua tranzactii in doua orase, HP si Pfizer. Valoarea totala a tranzactiilor din piata de inchirieri de birouri se ridica la 8,77 milioane de euro, potrivit oficialilor CBRE.

„In primul trimestru, am avut o cota de piata de 39% pe segmentul reprezentarii chiriasilor si de 31% pe segmentul reprezentarii proprietarilor”, a precizat Catalina Jigman. Pe piata de birouri din Bucuresti, cira 50.000 mp de spatii de birouri au fost tranzactionati in primele trei luni, potrivit celui mai recent raport al CBRE.

„Clinicile medicale continua sa fie extrem de active in ceea ce priveste expansiunea retelelor, atat in Bucuresti, de exemplu Regina Maria si Medicover, cat si in tara, in orasele Brasov, Arad, Iasi. In acest trimestru, clinicile au inchiriat peste 7.000 mp de spatiu de birouri, comparand cu 20.000 mp in 2010”, se mentioneaza in acelasi raport.

Citeste si
Clinicile medicale iau cu asalt cladirile de birouri. Care sunt mizele?





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri