6 / 7

Adolescentii petrec 7 ore pe zi la televizor, radio si pe Internet

Datele privind audienta TV arata ca adolescentii se uita zilnic la televizor si ca 50% dintre ei petrec mai bine de 3 ore pe zi in fata televizorului in detrimentul altor activitati, precum socializarea, invatatul, practicatul unui sport, jucatul.


Canalele TV cele mai urmarite sunt Pro TV si Disney Channel, emisiunile preferate fiind filmele si desenele animate.


Doar 16% dintre fete si 6% dintre baieti nu se uita la televizor.


Jumatate dintre adolescenti nu asculta posturile de radio. In cazul celor care o fac insa, media zilnica este de 1,8 ore.


Un procent de 88% dintre adolescenti folosesc Internetul, majoritatea lor acasa sau la scoala (92%), urmati de internet pe mobil (31%) si scoala (21%).


5% dintre cei ce traiesc in mediul urban si 18% dintre adolescentii din mediul rural nu folosesc Internetul. Procentul fetelor ce nu acceseaza Internetul este dublu fata de cel al baietilor (15% comparativ cu 8%), insa nu exista nicio diferenta in functie de gen in ceea ce priveste timpul petrecut zilnic navigand pe Internet (in jur de 45% dintre fete si baieti stau pe Internet sub trei ore zilnic) sau locul de unde il acceseaza.


Media zilnica de utilizare a Internetului este de 3,37 ore, adolescentii sub 14 ani intrand in spatiul online intr-o proportie mai mica decat cei peste 14 ani. Zilnic, adolescentii petrec 1,93 de ore in medie jucand jocuri video.


Adolescentii folosesc foarte des unele retele de socializare, doar 16% declarand ca nu le utilizeaza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri