2 / 6

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii: Administratia nu lucreaza inca la viteza necesara

Cu o experienta de peste 25 de ani in agricultura, numele lui Achim Irimescu aparea in lumina reflectoarelor in noiembrie 2015, fiind propunerea lui Dacian Ciolos in functia de ministru al Agriculturii. Irimescu a schitat, intr-un interviu exclusiv acordat Wall-Street.ro, principalele coordonate ale mandatului sau, cele mai importante realizari, dar si dezamagiri.

Cea mai mare dezamagire: politicul

  • “Cea mai mare dezamagire este politicul, desi la comisiile pe agricultura m-am inteles extrem de bine cu ei, sunt profesionisti, in Parlament s-a votat la ordin motiunea simpla impotriva mea. Asta la nivel politic, la nivel tehnic, faptul ca administratia nu lucreaza inca la viteza necesara. Mi-a trebuit pentru adoptarea ordonantei de urgenta privind atasatii agricoli 7 luni. Aici se adauga si intarzierea in adoptarea unor obiective pe care mi le-am setat cum este Fondul de Creditare, care trebuia sa fie functional in luna octombrie si nu este. Finantarea este un lucru extrem de important pentru fermieri".
  • “Legislatia functionarului public nu iti permite sa schimbi un director chiar daca el nu se ridica la anumite standarde, cel putin la cele pe care le am eu. Am standarde foarte ridicate, m-am obisnuit cu munca in vest, la Comisia Europeana, unde sunt oameni foarte bine platiti, dar oameni foarte buni. La Comisia Europeana erau si 50 de candidati pe un post. Sigur, poate ca pretentiile mele sunt prea mari pentru unii colegi din minister. Am reusit insa, chiar daca cu mari eforturi, multe lucruri bune. Mi-as fi dorit pe ici pe colo sa pot face o infuzie de manageri mai buni, insa aceasta este legislatia”.
  • "Din partea fermierilor cel mai mare repros a fost cel legat de plata subventiilor. Nu am avut insa nicio demonstratie impotriva mea, ci pentru sustinerea ministrului Irimescu, cei mai multi au inteles ce s-a intamplat. (…) Sunt in ministerul Agriculturii din 1994, din 1998 la Bruxelles. Consider ca am suficienta experienta in acest minister".

Ce urmeaza? “Pentru ministrul Irimescu urmeaza un sfarsit de mandat in acest an si probabil intoarcerea la Bruxelles. Daca mi se va propune un nou mandat, cu drag”, incheie zambind Achim Irimescu.


Citeste articolul complet

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri