3 / 6

Delia Popescu, ministrul Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor: IT&C-ul a fost distrus in mod sustinut

Unul dintre avantajele unui dialog cu un ministru care nu este politician este faptul ca “le spune mult mai pe bune”, neavand, cel putin “in acte”, legaturi cu vreun partid.Am vorbit cu unul dintre cei mai importanti ministri din cabinet, cel al Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, iar Delia Popescu s-a dovedit a fi un interlocutor de la care poti afla foarte multe.

In ce masura este interesata de politica?


“Cea mai mare parte a carierei mele s-a desfasurat in administratia publica, dar nu am simtit nevoia de asociere cu vreun partid politic. Da, pentru continuarea proiectelor pe IT&C mi-ar placea sa raman in administratia publica, dar nu in orice conditii – doar daca nu mi s-ar impune limitari sau restrictii la nivel decizional”.

Ce ar face diferit daca ar fi fost ministru in urma cu mai multi ani


Dupa un moment de gandire, ministrul Delia Popescu ar schimba mentalitatea publica, incepand chiar din Ministerul in care lucreaza.


“Avem, din pacate, o carenta pe zona aceasta. Noi nu lasam nicio mostenire periculoasa urmatorului Guvern, din contra – am incercat sa aducem la zi tot ce se putea aduce si lucrurile care nu vor fi aduse la zi, vor fi lasate pe o lista urmatorului Guvern”.


Mai mult, spune ea, “am incercat sa integram persoane care nu sunt legate de un mandat, tocmai pentru a lasa ceea ce numesc eu memorie institutionala”.


Citeste articolul complet


Sursa foto: Agerpres Foto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri