2 / 4

iPhone-uri placate cu aur

Cu saptamani inainte ca Apple sa dezvaluie noua linie de iPhone-uri, o companie din Marea Britanie deja marketa pe site-ul lor o varianta placata cu aur. “Avem surse bune care ne-au oferit o idee clara despre cum urmeaza sa arate noul iPhone”, spune Laban Roomes, fondator al Goldgenie, care a vandut mai mult de 2.500 de modele iPhone 6 placate cu aur, in luna de cand s-au lansat terminalele.


Recent, compania privata a dezvoltat o modalitate de a placa cu aur de 24 de carate si terminale Samsung, acest lucru urmand sa ajute business-ul britanic sa isi dubleze veniturile, pana la 20 de milioane de lire, anul viitor. iPhone 6 de 64 de gigabiti, placat cu aur, se vinde cu circa 4.200 de dolari, sau de cinci ori mai mult decat echivalentul “clasic”, fara metalul pretios.


Printre clientii companiei se numara mai multe celebritati din industria muzicala sau sport. Cererea este foarte mare mai ales din tari precum Emiratele Arabe Unite sau Arabia Saudita.


Goldgenie nu este insa singura companie de pe piata care face acest lucru – compania americana Btikk LLC va lansa de asemenea un iPhone 6 aurit la pretul de aproape 5.000 de dolari, in timp ce, la Londra, Gold & Co. a lansat un produs similar pe 21 septembrie, pretul fiind de peste 5.000 de dolari.


Goldgenie a atras insa multi clienti deoarece a inceput sa promoveze iPhone-ul aurit cu mult inainte de lansarea efectiva pe piata – mai exact cu patru saptamani inainte de prezentare. “Am copiat Apple si am construit interesul cu mult inainte ca imaginile oficiale sa apara”, spune Roomes.


El si-a inceput business-ul in anii ’90, imprumutand bani de la o fosta prietena, pentru a cumpara o masina portabila de placat aur. El plimba acea masina din usa in usa in incercarea de a gasi clienti. Primul lui mare client a fost cu Lexus, primind un contract pentru a placa cu aur emblemele masinii de lux. Compania lucreaza cu tehnicienii Apple pentru a demonta iPhone-urile inainte de a folosi chimicalele necesare pentru placarea efectiva.


Credeti ca in Romania ar avea succes un astfel de business? De ce (nu)?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri