3 / 4

Cum functioneaza vehiculul de transport si ce planuri are inventatorul roman

Confort, Ambient, Relaxare, Placere, Impact Individual – asa ar putea fi descris de catre inventatorul roman numele vehiculului de transport CARPII, o inventie in care isi pune foarte mari sperante si care se asteapta ca in perioada urmatoare sa devina un nou obicei de calatorie atat in randul romanilor, cat si in randul strainilor.


Pe Lucian Panait este foarte posibil sa il intalniti in zona parcului Alexandru Ioan Cuza din Capitala (cunoscut si sub numele de IOR), iar vehiculul de transport pe care il foloseste se va face foarte usor remarcat mai ales datorita felului in care arata, dar si cum functioneaza.


Prototipul de transport a necesitat o investitie de circa 5.000 de euro in ultimii doi ani, fiind un produs alcatuit din nu mai putin de 149 de elemente noi.


“A fost un efort foarte mare, mai ales financiar. Am facut o economie uriasa pentru a-l putea construi. Este ireal sa creezi ceva ce nu exista, dar am strans bani si am facut mici schite pe carton, dar fara desen. Au fost zile cand mancam o singura data. A fost foarte greu si pentru ca in ultimii ani traim, eu si sotia mea, practic dintr-un singur salariu. (…) Am incercat in tot acest timp sa imi gasesc o slujba alternativa, dar nu am reusit. Angajatorul cand vede o persoana calificata, dar care a incaruntit brusc renunta la orice urma de comunicare. Acest lucru nu m-a descurajat, ci mai mult m-a ambitionat, chiar daca au fost si experiente mai putin placute cand am muncit timp de cateva luni fara sa fiu platit”, isi aminteste Lucian Panait.


Cum arata CARPII


Inventatorul roman sustine ca se asteapta ca intr-un timp destul de scurt sa primeasca si brevetul de inventie de la OSIM, asta dupa ce de curand a obtinut si un brevet international pentru care a platit nu mai putin de 1.000 de euro.


Lucian Panait si-a propus ca la inceput sa dezvolte o serie limitata de circa 100 de bucati si spune ca un astfel de vehicul de transport nu ar trebui sa coste sub 7.000 de euro, cel putin nu in prima faza a dezvoltarii.


“Am oferte concrete venite din partea a cel putin 40 de persoane. Vehiculul va fi disponibil in doua variante, una fiind electrica cu trei dimensiuni de roti (12”/14”/16”), iar pretul ar urma sa porneasca de la 7.000 de euro. Am in dezvoltare si varianta electrica pentru CARPII, dar acest prototip va avea un pret cu 1.500 de euro mai mare fata de varianta standard de transport. Modelul electric ar putea avea o autonomie de pana la 3 zile, ceea ce ar insemna ca este capabil sa parcurga pana la 200 de kilometri cu numai un kilogram in plus”, a mai spus inventatorul roman.


Pentru a reusi sa isi dezvolte proiectul, inventatorul roman spune ca ar avea nevoie de circa 100.000 de euro.


“Este o investitie sigura. Dupa 3 ani de zile, cine ar investi in acest proiect ar putea castiga miliarde. Este un produs nou, ceva ce piata cere. Oamenii s-au saturat de metodele clasice de transport", spune increzator Lucian Panait.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri