5 / 6

O altfel de afacere: clinica estetica

Industria de frumusete se afla in crestere in acest moment in Romania, iar antreprenorii gasesc acest domeniu ca fiind unul atractiv si profitabil din punct de vedere financiar. Pentru a deschide o clinica cu servicii premium care sa includa tratamente corporale, faciale, injectari si alte tipuri de tratamente cosmetice, ai nevoie de mai mult de 100.000 euro. Pretul poate sa difere in functie de locatia aleasa, daca gasesti un spatiu de clasa A, investitia ar fi mai mica, dar chiria ar putea fi mai mare. In cazul in care gasesti o locatie potrivita cu o chirie mai mica, iti permiti sa investesti mai mult in amenajare.


Poate dura intre 3 si 4 luni sa gasesti o locatie potrivita pentru clinica si inca 2 luni pentru a fi gata de lansare. Daca lucrurile merg bine si clinica are un numar constant de clienti, iti poti recupera investitia si in mai putin de 4 ani. De exemplu, pentru vanzari de 100.000 lei fara TVA generezi un profit de 20%. Bonul mediu pentru astfel de servicii poate fi in jur de 800 euro.


Unele tratamente din aceasta gama de servicii au nevoie de o expertiza medicala, iar pentru a avea si un cabinet medical integrat in clinica, va trebui sa te acreditezi la Colegiul Medicilor din Romania.


O provocare in acest business ar fi sa gasesti oamenii potriviti. Vei avea nevoie in jur de 6 angajati doar in clinica. Totodata, nu trebuie sa uitam ca traim in era internetului si marketingul online joaca un rol foarte important in dezvoltarea unei afaceri, iar promovarea serviciilor ar putea fi costisitoare.


Poti citi aici mai multe despre o astfel de afacere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri