4 / 6

Sindromul Windows Live Messenger in Romania

“Numarul utilizatorilor WL Messenger este in crestere, insa totul depinde de rata de penetrare a Internetului in acest moment”, afirma Stanescu.

In trecut, Internetul era folosit, in speta, pentru a socializa si pentru a cunoaste persoane noi, un bun exemplu constituindu-l mIRC-ul, care este precursorul actualelor sisteme de comunicare instantanee (ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger), insa, in prezent, harta instrumentelor online de comunicare s-a diversificat pana in acel punct in care utilizatorii folosesc diversele canale pentru a mentine legaturile cu membrii familiei si cu prietenii apropiati.

mIRC-ul a devenit desuet in momentul in care promotorii tehnologiei interactive au dezvoltat serviciile de comunicare online si le-au imbunatatit considerabil, oferindu-le celor care utilizau soft-urile de chat o multitudine de interfete grafice, avatare, jocuri, mesaje de disponibilitate configurabile sau optiunea de a vedea persoana cu care vorbesti printr-o camera Web.

Consumatorii cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani constituie segmentul de varsta cel mai bine reprezentat in ceea ce priveste utilizarea de Windows Live Messenger, pentru care Thinkdigital ofera servicii de publicitate online. Dintre utilizatorii noi inregistrati care folosesc platforma de chat a WL Messenger, 46% sunt persoane de sex feminine, iar restul, de 54%, sunt barbati, dupa cum arata un studio realizat de Microsoft Advertising pentru Romania. Si Hotmail-ul a cunoscut un trend ascendant anul trecut, conform datelor furnizate de Thinkdigital.

Adultii cu varsta trecuta de 50 de ani sunt reprezentati destul de putin in studiul efectuat de Thinkdigital pe piata din Romania, acestia utilizand optiunea de comunicare online in proportie de 5%.

“Totusi, numarul utilizatorilor din aceasta categorie a inceput sa urce considerabil, iar asta datorita faptului ca Messenger-ul a inceput sa capete noi conotatii pentru aceste persoane si s-a dovedit a fi un bun mijloc de a pastra o familie unita, chiar daca membrii ei se afla la distanta”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Stanescu.

In 2009, se asteapta o crestere si mai mare a numarului de utilizatori de Internet, cat si a gradului de utilizare pe care il are Windows Live Messenger-ul, iar acest lucru se va intampla si datorita unor aplicatii Microsoft care nu sunt inca disponibile in Romania. Totodata, rata de penetrare a Internetului va influenta pozitiv cantitatea de utilizatori ai acestui serviciu, insa indicele cresterii este conditionat si de accesul celor din mediul rural la Internet.

“Mediul rural depinde de investitiile Guvernului in infrastructura. Daca aceste investitii vor aparea cat mai curand, atunci si online-ul va atrage un numar mai mare de utilizatori. Insa nu as vrea sa fac estimari pe baza promisiunilor celor din Guvernul Romaniei”, a explicat reprezentantul Thinkdigital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri