2 / 4

Factorul decisiv - increderea

Petru Pacuraru este seful companiei de recrutare Human Performance Development International (HPDI), senior partner la Elevate Multimedia, presedinte al Leaders Romania si patron al cafenelelor HasHas din Capitala.

De fiecare data cand pleaca in concediu, in total 40-50 de zile pe an, Pacuraru deleaga o persoana care se ocupa de partea administrativa sa supravegheze afacerile sale sau lasa business-urile in grija partenerului sau.

"Increderea este un lucru greu de castigat, si lipsa de control iti poate strica orice iesire din cotidian, asadar persoana care se ocupa de companie este invariabil aceeasi de fiecare data cand plec in concediu", spune el.

Seful Zitec sustine ca, daca este vorba de delegare in sine, increderea este cea care il determina sa lase un proiect, deci un client, pe mana unui coordonator de proiect. Pentru acest lucru, el nu crede ca timpul este factorul decisiv, chiar pe intervale mai mici de timp (de exemplu un an), o persoana serioasa, loiala si eficienta se poate face remarcata. Daca mai este si pasionata de ceea ce face, atunci managerul are incredere ca aceasta va face o treaba buna, poate chiar mai buna decat el.

Adina Nicolaide (foto), managing partner Kdo, boutique online de cadouri, lasa magazinul care numara in prezent peste 25 de branduri in grija colegului sau, Laurentiu Becher, care este si director executiv.

La fel ca si Petru Pacuraru, sefa boutique-ului Kdo prefera ca de fiecare data cand se duce in concediu sa il lase pe Becher sa se ocupe de afacere, pentru a putea fi informata mai usor despre derularea lucrarilor si despre problemele aparute si solutionarile gasite.

Proprietarul cafenelelor HasHas adauga ca nu numai timpul decide daca o persoana primeste responsabilizarea conducerii companiei in perioadele in care este plecat, ci rezultatele, implicarea, si sentimentul de siguranta pe care il ofera cand ia decizii.

"Chiar si asa, sunt sunat si SMS-uit de mai multe ori pe zi cand sunt plecat, legat de ceea ce se intampla. De multe ori au aparut probleme, insa solutionarea lor am rezolvat-o tot prin persoana care conduce afacerea in lipsa mea", a explicat acesta. Problemele nu au fost grave, ci s-au constituit, mai degraba, in situatii specifice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri