5 / 6

Air France KLM

Traficul de pasageri Air France KLM in prima jumatate a anului 2013 a fost de aproximativ 252.000 de pasageri, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut cand a inregistrat un numar de 239.000 de pasageri, potrivit lui Alexandru Dobrescu, general manager Air France KLM Romania.

"Pe intregul an 2013 anticipam o crestere a numarul de pasageri, cel putin pe masura anului 2012 cand am depasit jumatate de milion de pasageri ce calatoresc spre si dinspre Romania cu Air France KLM, cifra materializata intr-o crestere cu 6% a numarului de pasageri pentru Air France si cu 17% pentru KLM. Avand in vedere gradul de ocupare ridicat pe cursele point-to-point spre si dinspre Romania, atat pentru Air France cat si pentru KLM, de peste 80%, ne asteptam ca acesta crestere sa se datoreze in principal curselor lung-curier Air France KLM", a precizat Dobrescu.

Paris si Amsterdam sunt principalele destinatii point-to-point pentru pasagerii romani ce calatoresc cu Air France respectiv KLM. Traficul a crescut in ultimul timp si pe destinatiile intercontinentale, cu escala in hub-urile din Paris – Charles de Gaulle si Amsterdam – Schiphol. Printre cele lung-curier, se numara New York, Shanghai, Montreal, Tokyo, Johannesburg (cu A380, cel mai mare avion de pasageri din lume), Republica Dominicana si Miami.

Din aprilie, Air France KLM are trei noi rute, Montevideo, Uruguay cu 5 zboruri saptamanale din Paris – Charles de Gaulle, Kuala Lumpur, Malaezia cu 3 zboruri saptamanale din Paris – Charles de Gaulle si Fukuoka, Japonia, cu 3 zboruri saptamanale din Amsterdam – Schiphol.

Compania aeriana va extinde reteaua de rute operate cu aeronava Airbus A380, cea mai mare aeronava de pasageri din lume, cu 3 zboruri saptamanale spre Shanghai – Pudong (septembrie 2013).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri