4 / 6

Grecia - Lefkada, Symi, Rhodos, Paros, Skiathos

Intre locurile care merita vizitate in Grecia se numara Plaja Egremni de pe insula ioniana Lefkada. E adevarat ca trebuie sa urcati aproximativ 350 de trepte pe o stanca abrupta pana sa ajungeti la ea, dar veti descoperi o plaja salbatica si o mare atat de limpede, incat va veti convinge ca a meritat efortul


De asemenea, recomand Insula Symi, care apartine complexului de insule din Arhipelagul Dodecanez si se afla la nord-vest de Rhodos. Nu in ultimul rand, Lindos Rhodos este un oras antic pitoresc pe care merita sa-l vizitati.


Cei care ajung in insula Skiathos nu trebuie sa rateze plaja Koukounaries, una dintre cele mai frumoase din Europa, plaja salbatica Lalaria, unde se poate ajunge numai cu vaporasul si Kastro, vechiul oras, o fosta cetate fortificata din secolul XIV, care avea drept rol apararea impotriva piratilor.


In insula Paros merita vizitate biserica Ekatontapiliani, cunoscuta si sub numele de biserica “celor 100 de usi”, care dateaza din anul 360 dupa Hristos si a fost fondata de Sfanta Elena, ca un altar dedicat Fecioarei Maria.


De asemenea, nu trebuie ratata plaja Fargas, cel mai bun loc pentru a inota. Mai mult, managerul sugereazaca trebuie vizitat "To balkoni tou Aki” – un restaurant in Aliki renumit pentru felurile de mancare din peste si creveti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri