5 / 6

Turcia - Antalya, Kusadasi, Izmir, Istanbul

Turcia ramane an de an pe primul loc in topul destinatiilor preferate de romani pentru vacante, principala atractie fiind Antalya.


Aici, iubitorii de istorie nu trebuie sa rateze centrul vechi al orasului, Kaleici, Turnul Ceas, Turnul Hidirlik, Poarta lui Hadrian si vechile ziduri ale orasului. De asemenea, merita vizitate Muzeul de Arheologie sau siturile Karpuzkaldiran, dealul Tunek, parcul Karaalioglu si podul Arapsu.


Si in statiunea Kusadasi gasim an de an tot mai multi romani, iar cei care ajung aici au posibilitatea sa viziteze orasul antic Efes, parcul Pamukkale, orasul Izmir, templul zeitei Artemis, si renumitele moschei, printre care Moscheea Fortareata, Moscheea Hanim si Moscheea Haji Ibrahim.


Istanbulul detine un tezaur de privelisti magnifice, de la moschei, palate si muzee, la bazaruri si bai turcesti, Bosforul si o bucatarie spectaculos de variata, care poate fi descrisa drept un fusion intre bucataria traditionala otomana si influente din Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Balcani.


De asemenea, turistii sunt atrasi de zecile de plaje de nisip din Turcia si de serviciile de nivel inalt din domeniul ospitalitatii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri