1 / 10

Tirana

Pentru a face cunoștință cu Albania poposim mai întâi în Tirana, capitala țării și singurul oraș pe care, de altfel multă lume îl știe când aude de acest stat. Tirana, Capitala Albaniei este renumită pentru arhitectura sa plină de culoare, inclusiv pentru obiectivele turistice care datează atât din epoca otomană, cât și din cea sovietică. În loc să ascundă centrele de interogatoriu și închisorile din epoca comunistă, autoritățile orașului le-au transformat în muzee și galerii de artă pentru ca mai apoi să le înconjoare cu baruri și restaurante hipsterești.


Vestea și mai bună este că poți vizita toate în timp ce te bucuri și de o vreme mult mai călduroasă spre deosebire de România. În Albania, în noiembrie și decembrie temperaturile medii se situează în jurul valorii de 15-17 grade Celsius.


Unde mai pui că de la începutul acestei veri, Ryanair au lansat rute directe București - Tirana, urmând ca în Wizz Air să lanseze zboruri noi către această destinație începând cu luna octombrie a acestui an.


Sursa foto: Unsplash

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri