2 / 4

Bagajele, cea mai importanta sursa de venituri

Toti pasagerii care calatoresc cu un low-cost, indiferent de numele acestuia, trebuie sa plateasca intre 5-25 euro pentru fiecare bagaj preluat la cala (exclusiv cel de mana, care nu se taxeaza).

In cazul companiei Germanwings, taxa de bagaj normal este de 10 euro dus/ intors. Daca inregistrarea bagajului se face mai tarziu, direct la aeroport, atunci taxa ajunge la 20 euro/bagaj. Pentru un bagaj si mai mare de 30 de kg se va achita taxa aditionala de 8 euro/kg.

In cazul Wizz Air, daca un pasager calatoreste cu un bagaj de mana cu o greutate mai mica de 10 kg, acesta poate beneficia de un tarif de zbor de 50 de lei (cu toate taxele incluse) daca anunta acest lucru online, si de 20 euro daca se prezinta direct la aeroport.

Pe langa bagajul de mana care poate ajunge pana la 10 kg, pasagerii Wizz Air trebuie sa plateasca 25 euro pentru un excedent de bagaj de pana la 5 kg, 50 euro pentru 6-10 kg, 75 euro pentru 11-15 kg, 100 euro pana la 30 de kg si 150 euro pentru bagaje de 31-50 kg.

„Cel mai popular serviciu se refera la bagaje, intrucat oamenii realizeaza faptul ca daca au in vedere acest lucru din timp si specifica online faptul ca vor calatori cu bagaje, va fi mai ieftin decat daca se vor prezenta direct la aeroport cu bagajele respective”, mai declara oficialul Wizz Air.

In cazul My Air, excendentul de bagaje se taxeaza cu 12 euro pentru fiecare kilogram in plus.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri