2 / 4

Ciprul investeste 87 mil. euro in turism in 2010

Anul trecut, 2,15 milioane de turisti straini au vizitat Cipru, in scadere cu 10% fata de 2008, din cauza crizei. “Chiar daca preturile nu au scazut in 2009, asa cum s-a intamplat in cazul altor tari, numarul turistilor a ramas constant”, spune reprezentanta biroului de turism din Cipru.

Pentru a inregistra o imbunatatire usoara a cifrelor de anul trecut, Ciprul va investi 87 milioane de euro in turism doar anul acesta. “Din aceasta suma, circa 50 de milioane de euro vor merge catre promovare”, mai spune oficialul cipriot.

In 2009, turismul a reprezentat 13% din PIB, in timp ce serviciile au furnizat circa 60% din Produsul Intern Brut al insulei. “Cei mai multi turisti provin din Marea Britanie (1,1 milioane anul trecut), urmati de Rusia (150.000) si Grecia (132.000)”, spune Katsouris.

Pentru ca Romania nu se afla printre primele 20 de tari din punctul de vedere al turistilor straini care viziteaza Ciprul (circa 8.000-9.000 de turisti au vizitat Ciprul anul trecut), oficiul de turism cipriot ia in calcul deschiderea unui birou in Romania, din 2011.

“Odata cu declansarea crizei, trendul este sa calatoresti in tarile apropiate, pentru ca economisesti la costurile de transport. De aceea, vrem sa atragem cat mai multi turisti romani in Cipru”, a mai spus directorul general al Biroului de Turism din Cipru.

Ciprul tinteste trei tipuri de turism in relatia cu Romania: cel religios, de training&conferinte si cel etnic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri