3 / 4

De ce a mers Blue Air in Cipru?

Compania low-cost Blue Air si-a deschis prima baza operationala din afara tarii, in Cipru, in urma unei investitii initiale de 200.000 de euro. "Deschiderea unei baze in Larnaca face parte din strategia noastra pentru consolidarea pozitiei pe piata internationala", a declarat Sherif Ussama (foto), noul director general al Blue Air.

Potrivit reprezentantilor Blue Air, Ciprul este a treia tara ca importanta pentru operatorul low-cost, dupa Romania si Italia. “Anul trecut am transportat 100.000 de pasageri in relatia cu Ciprul, iar pentru acest an vrem sa ajungem la 160.000 de persoane si vrem sa facem din Larnaca unul dintre cele mai importante hub-uri regionale”, a mai spus Ussama.

Astfel, incepand din 28 martie, operatorul cu tarife scazute va opera, pe langa zborurile Bucuresti - Larnaca si Bucuresti - Paphos (operationale din 2008), noi rute din Larnaca spre Milano, Viena si Varsovia. Blue Air preconizeaza un grad de ocupare de 75% pe rutele din Larnaca.

Cursele din Larnaca vor fi operate cu o aeronava Boeing 737-800 Next Generation stabilita la Aeroportul International Hermes.

Blue Air a intrat pe piata cipriota in 2008, oferind initial doua rute: Bucuresti - Larnaca si Bucuresti - Paphos. In acesti doi ani, compania a inregistrat un grad mediu de ocupare de 80%. Pe relatia Romania - Cipru mai opereaza doar compania nationala Tarom, care ofera rute din Bucuresti in Larnaca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri