2 / 4

Blue Air anunta cresteri semnificative in primul semestru

In ciuda planului dur de restructurare, Blue Air sustine ca a raportat cresteri semnificative in primele 6 luni. “In primul semestru am inregistrat o crestere de 41% a numarului de pasageri fata de perioada similara din 2009 (n.red. in primele 6 luni din 2009, Blue Air a transportat 540.000 pasageri). Cresterea s-a datorat, in principal, operatiunilor de pe aeroporturile din Bacau, Sibiu si Larnaca”, a mai afirmat oficialul Blue Air.

Din Bacau, compania opereaza curse spre Londra, Roma, Bergamo si Torino, iar din Sibiu spre Stuttgart si Madrid si vrea sa introduca si Londra in orarul de iarna.

Potrivit sefului Blue Air, veniturile companiei au crescut, in primul semestru, cu 10% fata de prima jumatate a anului trecut, in timp ce gradul mediu de ocupare a fost de 76 - 78%. “In primul semestru, profitul a avut de suferit, costurile fiind mai ridicate decat in primele 6 luni din 2009. Planul de restructurare vizeaza, in primul rand, cresterea marjei de profit”, mai explica Ussama care adauga ca un profit de 1,5 milioane euro la o cifra de afaceri de 150 milioane euro, atat cat a raportat compania in 2009, nu este suficient si trebuie imbunatatit. “Marja mica de profit este cauzata de criza economica care a dus la scaderea tarifelor. Intreaga industrie se confrunta cu o situatie dificila”.

Ussama a confirmat si faptul ca linia low-cost are anumite datorii catre numerosi furnizori si creditori. “Intr-adevar, in unele cazuri, nu am respectat termenele de plata pentru ca nici noi, la randul nostru, nu primim banii la timp”, sustine acesta.

Dupa finalizarea procesului de restructurare, compania isi va revizui in scadere estimarile privind numarul de pasageri si cifra de afaceri din acest an. La inceputul lui 2010, Blue Air estima 2,2 milioane pasageri transportati si o cifra de afaceri de 200 - 220 milioane euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri