2 / 7

Catalin Cretu, Visa: Nu ne asteptam la o revolutie in plata cu cardul, dar mizam pe o evolutie

“Nu ne asteptam la revolutie in total, ci la evolutie. Penetrarea in zona de online creste tot mai mult. La nivel macro vedem o evolutie, in timp ce marii retaileri care intra pe online vad o revolutie. Am observat o crestere a platii pe mobil. Vrem sa facilitam, de asemenea, si platile de pe mobil”, sustine Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia in cadrul Visa Europe.


El a subliniat ca un impediment este nivelul scazut de penetrare a internetului in Romania


“Avem o penetrare scazuta a internetului in Romania. Avem proportia cea mai mare din Europa a gospodariilor care nu au acces la internet in Romania (42%), fata de media europeana de 21%. Avem garantia ca, daca platesti cu cardul, iti vei recupera banii cu siguranta. Educatia si informarea sunt foarte importante in acest caz”, a mai spus reprezentantul Visa.


La intrebarea daca 2014 va aduce schimbari semnificative in piata, Catalin Cretu a afrimat ca toti jucatorii au ajuns treptat la un numitor comun.


“Fiecare jucator a venit cu problemele proprii, iar treptat am inceput sa ajungem la un numitor comun. Solutiile se indreapta spre un set de raspunsuri in ceea ce priveste increderea sau neincrederea in plata online si ce trebuie sa facem, ce inseamna securitatea. Vom consolida atat provocarile cat si solutiile”, a afirmat Cretu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri