Declarându-se imparțial în ceea ce privește scena politică din România, dar și discuțiile electorale, Dragoș Petrescu a dezvăluit trei lucruri pe care Bucureștiul nu le are și pe care ar viitorul primar general ar trebui să le dezvolte, după cum urmează:

  • reglementarea și transparența Regulamentelor de Urbanism.

”E nevoie de o mai mare ordine în ceea ce privește certificatele de urbanism și obținerea unor autorizații de funcționare. Bucureștiul trebuie să ofere posibilitatea unui acces mai facil și mult mai transparent la astfel de documente”, a comentat Petrescu.

  • modul în care este administrat centrul Capitalei.

”Bucureștiul este un oraș foarte poluat. Din acest punct de vedere, consider că trebuie reglementat un program de intrare cu mașina în oraș. Taxa Oxigen este iarăși o soluție pentru aerul poluat din capitală. Trebuie să dovedim că și Bucureștiul poate fi un oraș verde și că poate avea parcări, pentru că acum nu există suficiente”, a adăugat antreprenorul.

Întrebat dacă vede o soluție în achiziționarea unor autobuze hibrid, Petrescu susține că bugetul nu permite așa ceva, iar astfel de investiții ar trebui gândite înainte de punerea în practică.

”Trebuie să vedem rezultatele pe care le obținem cu resursele pe care le avem la momentul de față”, a mai spus acesta.

  • Bucureștiul nu are un centru multifuncțional pentru evenimente.

”Bucureștiului îi lipsește un centru pentru organizarea evenimentelor, precum conferințe. L-aș vedea construit la marginea orașului, cu parcări, așa cum sunt toate marile centre de evenimente din Europa, spre exemplu Fiera Milano”, a adăugat Petrescu.

Nu în ultimul rând, antreprenorul român a declarat că autoritățile române au gestionat pandemia direct proporțional cu resursele pe care le aveau la îndemână.

”Pandemia a fost gestionată relativ bine în România, în funcție de capacitățile pe care România le are. Nu vă gândiți că spun asta pentru că restaurantele nu au fost deschise la timp. Nu cred ca pandemia ar fi fost gestionată mai bine dacă restaurantele ar fi fost deschise mai devreme. Pur și simplu, financiar și logistic, pandemia a fost controlată în raport cu ceea ce știam până acum despre România”, a conchis Dragoș Petrescu.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

Sursa foto: Agerpres FOTO