Medicul Cătălin Cîrstoiu, recent anunțat ca și candidat al PNL-PSD la Primăria Municipiului București, a vorbit despre planurile sale pentru a îmbunătăți viața bucureștenilor, evitând câteva întrebări mai dificile. Cotat cu a treia șansă în acest moment într-un sondaj Avangarde comandat de Digi24, Cîrstoiu susține că-și dorește un București „sănătos” în toate domeniile.

Wall-Street.ro a scris despre avererea lui Cîrstoiu care susține că nu a intrat în cursa electorală pentru a obține o funcție, ci pentru că este de părere că poate ajuta mai mulți oameni decât „cele câteva mii care apelează la Spitalul Universitar”. De asemenea, medicul a declarat că oferă bucureștenilor „un alt stil de muncă, de viață”, într-un oraș „cochet, în care te simți bine”.

Aspirantul la funcția de primar a mai declarat că nu va face un pas în spate și nu va părăsi lupta electorală. „Eu sunt un competitor redutabil, eu îmi câștig luptele pe care le încep. Este exclus ca eu să mă retrag din această competiție căci cred în ceea ce au ca opinie Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și, mai mult, [cred în] programele celor 2 mari partide pentru București. Și PSD și PNL au idei bune, iar eu am ideile mele”, a spus Cîrstoiu.

„Pot să fiu garantul unui program unitar,” a adăugat acesta. „Nu putem vorbi de un pacient că are doar ficat, are multe altele. La fel e și orașul, iar toate sunt convergente într-un proiect unitar”. Șeful de la Universitar, care deține o funcție de conducere și în cadrul UMF, spune că poate coagula electoratul PNL-PSD în urma sa, explicând că sondajul recent apărut nu reprezintă situația reală deoarece „în urmă cu o săptămână, eu nu existam în acest puzzle [electoral]”.

Care sunt planurile lui Cîrstoiu pentru București

Medicul consideră că principala problemă a orașului este reprezentată de traficul congestionat. „Este principala problemă care ne macină pe toți. Fiecare dintre noi e terorizat de traficul dimineții și de traficul serii la venitul acasă”. În opinia sa, există multe metode pentru a rezolva această problemă, dar ele trebuie integrate împreună. „[Putem să] lărgim străzi, să facem parcări subterane în așa fel încât să descongestionăm benzile, sunt multe soluții, dar problema e să le integrezi”, a explicat Cîrstoiu care consideră că este esențială mutarea omului din mașina personală în mijloacele de transport în comun.

„Ne schimbăm comportamentul în trafic, mergem către mijloacele de transport în comun. Degeaba monitorizăm traficul, degeaba facem un plan integrat al traficului dacă nu includem toate mijloacele de transport în comun [în acest plan]”, a spus candidatul PNL-PSD la Digi24. „Trebuie schimbat comportamentul oamenilor legat la trafic”. El mai susține că o altă soluție parțială este construirea de școli bine dotate și cu personal de calitate în cartiere, pentru ca părinții să nu se mai vadă nevoiți să bată orașul până la școlile considerate selecte din centru.

Cîrstoiu a mai identificat și alte probleme printre care a enumerat situația termoficării, el fiind un susținător al unirii sub bagheta Primăriei Generale a ELCEN cu Termoenergetica. De asemenea, el consideră că sistemul public de încălzire trebuie extins și la construcțiile noi și că ritmul de schimbare al conductelor vechi trebuie accelerat. Astfel, chiar și bucureștenii care au centrale proprii de apartament vor fi atrași să se branșeze la sistemul public datorită diferenței de preț.

Sursa foto: Agerpres