Dealerul Leasing Automobile, business demarat in 2015, prezent cu anunturi de masini second-hand la vanzare pe Autovit.ro, spune intr-un interviu acordat wall-street.ro ca piata este in transformare si lasa in urma dieselul, trecand la masini hibride, pe benzina sau electrice, chiar daca cele din urma se vand in volume mici.

Din oferta Leasing Automobile, romanii aleg in special masini premium cu preturi intre 10.000 si 30.000 euro fara TVA si propulsoare pana in 2000 cc.

"Noi oferim o paleta larga de variante clientilor nostri dar remarcam o orientare a acestora catre achizitionarea de autoturisme cu motorizari pana in 2000 cc din segmentul berline, compacte si crossover. Vindem bine modele BMW, Mercedes, Volvo, Audi, Volkswagen, Skoda etc. Vindem si Mazda, Lexus sau Toyota, dar mai putin. Piata este insa in transformare si simtim un interes mai ridicat al clientilor nostri catre masinile hibride sau electrice si o crestere a ponderii masinilor pe benzina fata de anii trecuti. Segmentul de clienti carora ne adresam cauta, in general, masini cu preturi intre 10.000 si 30.000 euro net", a declarat Andreas Bracaci, director vanzari Leasing Automobile.

Cele mai scumpe masini livrate

Desi bugetul mediu pentru achizitia unui autoturism este de 15.000 euro, exista cerere si pentru masini de 4 ori mai scumpe. Cele mai exclusiviste autoturisme pe care le-a comercializat dealerul auto au fost Maserati Quattroporte, Tesla S P85, Range Rover Velar, Range Rover Vogue cu preturi de peste 60.000 euro fara TVA.

Livrare gratuita

Leasing Automobile detine patru showroom-uri in Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad si Galati, unde este si sediu central. Peste cateva saptamani, dealerul de masini va inaugura un nou showroom in Otopeni.

"Oferim livrare gratuita oriunde in Romania! De aceea, pentru noi, nu este relevanta distributia geografica a vanzarilor pe showroom-uri. Observam insa, in distributia geografica a clientilor nostri, o concentrare a acestora in zonele cu potential economic mai ridicat. In mometul de fata avem cateva sute de autovehicule in stocul intern, importate deja si disponibile imediat. Mai avem si cateva sute de autovehicule in proces de import sau la partenerii nostri din strainatate care doresc sa le comercializeze in Romania", a adaugat Andreas Bracaci.

Reteaua Leasing Automobile va fi extinsa

Dearul de masini are in plan deschiderea de noi showroom-uri in tara, dupa ce va fi inaugurat cel din Otopeni.

"Cu certitudine, dupa deschiderea de la Otopeni, vor urma si alte inaugurari de showroom-uri Leasing Automobile in tara si vrem sa dezvoltam continuu reteaua nationala pe care o vrem prezenta in cat mai mute zone, aporape de clientii nostri", a mai precizat managerul.

Andreas Bracaci mai spune ca este destul de greu sa gasesti oameni potriviti in industria auto. "A fost greu cu deschiderea showroom-urilor din toata tara sa gasim oameni potriviti si dedicati in acest domeniu dar In momentul de fata avem o echipa de 18 angajati bine pregatiti", considera directorul de vanzari al Leasing Automobile.

Leasing Automobile are in plan sa ofere servicii conexe domeniului auto si chiar pentru alti dealeri de masini noi sau rulate.

"Toti dorim un mediu cat mai placut si sanatos. De aceea eforturile noastre sunt de a comercializa doar autovehicule moderne, Euro 5 si Euro 6, nu mai vechi de 3-5 ani. Eliminarea taxei de prima inmatriculare a permis ca un numar mare de masini mai vechi si poluante se fie importate in Romania si nu e chiar un lucru bun. De altfel, nici nu e segmentul care prezinta interes pentru noi. Este evident ca, membri ai UE, ne vom alinia la practicile legate de poluare care sunt deja implementate in alte state si e doar o chestiune de timp", a mai spus Andreas Bracaci.

Leasing Automobile este unul dintre principalii dealeri Autovit.ro, care a scos la vanzare pe platforma in ultimul an autoturisme in valoare totala de peste 13 milioane de euro. Cu 5 showroom-uri in tara si o oferta vasta pe Autovit.ro, LeasingAutomobile integreaza servicii de consultanta si de vanzari prin sisteme de leasing auto, pentru a le asigura cumparatorilor de autoturisme oferte de calitate de la producatori din Germania, dar si din Romania.

Foto: Leasing Automobile / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri