“Peste 100.000 de români au descărcat aplicația Maiar și majoritatea dețin deja și eGold. Atât ei, cât și ceilalți membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare și costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei rețele globale de plăți care folosește tehnologia Elrond”, a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.

In primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianți înrolați în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se face automat în rețeaua NETOPIA Payments.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi și alte sisteme de plăți, inclusiv cele la comercianții fizici echipați cu sisteme de plată compatibile.

“NETOPIA a fost în permanență un promotor al inovației în domeniul plăților, fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede încă din 2015. In acest context este natural să integrăm opțiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată și ne pregătește pentru un viitor descentralizat” a spus Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Această prima integrare dintre Elrond și un procesator de plăți reprezintă o evoluție importantă pentru blockchain-ul dezvoltat în România, care se angajează astfel ferm pe traiectoria de a deveni fundația unui sistem de plăți global de mare capacitate și viteză, și la costuri mult reduse fata de opțiunile existente.