Zalando își propune să crească valoarea brută a mărfurilor (GMV) la peste 30 de miliarde de euro până în 2025. De asemenea, pe termen lung, compania intenționează să acopere peste 10% din piața de modă la nivel european, care în prezent se ridică la o valoare de 450 de miliarde de euro.

Fii alături de noi la ecomTEAM 2021 pe 21 și 22 aprilie pentru a afla ultimele trenduri din comerțul online românesc și internațional. Te poți înscrie gratuit AICI.

În 2020, Zalando a atins o valoare brută a mărfurilor de 10,7% miliarde de euro și o creștere anuală de 30,4%. Creșterea s-a datorat numărului crescut de noi clienți și performanței programului pentru parteneriate. Pentru aceeași perioadă, veniturile companiei au crescut cu 23,1% până la 8 miliarde de euro.

Compania a înregistrat în primul trimestru din 2021 o creștere de 50% a valorii brute a mărfurilor. În 2021, Zalando își propune să crească acest indicator cu 27 - 32% până la 13,6 - 14,1 miliarde de euro. Veniturile vor urmări creșterea GMV ca urmare a dezvoltării continue a platformei, cu o creștere de 24 - 29%, respectiv 9,9 - 10,3 miliarde de euro. Zalando va continua să investească în infrastructura logistică și platforma tehnologică și planifică cheltuieli de capital de 350 - 400 de milioane de euro în 2021.

Robert Gentz, Co-CEO Zalando, a declarat: „2020 a fost un an complet diferit de alții. Ne-am concentrat întreaga atenție asupra viziunii noastre pe termen lung - aceea de a deveni «The Starting Point for Fashion» (trad. Punctul de Plecare pentru Modă). În anii următori, atenția noastră se va îndrepta către creștere și investiții pe termen lung.”

Zalando este parte integrantă a strategiei digitale pentru branduri de modă, retaileri și magazine. În al patrulea trimestru al anului 2020, programul de parteneriat al Zalando a generat 24% din valoarea brută a mărfurilor din magazinul de modă Zalando.

Până la finalul anului 2020, peste 2400 de magazine au fost integrate în platforma Zalando prin programul Connected Retail. Programul continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat și în acest an, doar până la finalul lunii februarie înregistrându-se pe platformă peste 3400 de magazine.

„Creșterea Connected Retails evidențiază valoarea pe care combinarea offline-ului cu online-ul o poate furniza comercianților”, declară David Schneider, Co-CEO Zalando. „Industria s-a confruntat cu numeroase provocări anul trecut și am constatat că pe platformă ni s-au alăturat mai mulți parteneri ca oricând. Ne dedicăm în continuare misiunii de a fi parte a soluției și de a acorda tot sprijinul necesar partenerilor care sunt în căutare de modalități de a-și transforma afacerea online.”

Sursa foto: Roman3dArt / Shuttterstock.com