În urmă cu patru ani, Innobyte a implementat un proiect de tip work from home prin care membrii echipei își alegeau dacă doresc să lucreze de la birou sau de acasă în zilele de luni, din fiecare săptămână. Programul Work from home Monday a fost apreciat de angajați și management în egală măsură, compania înregistrând aceeași productivitate și o creștere a bunăstării în rândul echipei.

Odată cu debutul pandemiei, din martie 2020, echipa Innobyte își desfășoară activitatea exclusiv remote. În urma analizării mai multor scenarii de lucru, rapoarte de productivitate și opinii ale angajaților, compania a decis să continue cu un sistem de lucru exclusiv remote, fără a impune un termen limită de reîntoarcere la birou, oferind în același timp posibilitatea colegilor care doresc acest lucru de a lucra de la sediul din București sau din Cluj.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor” care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Încă de la începutul pandemiei ne-am dovedit că lucrurile pot funcționa foarte bine și în sistem remote. Am fost în permanență aproape de colegii noștri, atât online, prin întâlniri video organizate cu regularitate, formale, dar și informale, în care am putut afla preferințele acestora în privința reîntoarcerii la birou, cât și offline, prin organizarea unei reuniuni cu toți colegii. Echipa noastră funcționează excelent remote, acest beneficiu contribuind la bunăstarea și crearea sentimentului de siguranță în contextul persistent al pandemiei, și ne dorim să menținem un cadru adaptat la nevoile membrilor echipei.

Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte

Catalin Bordei

Recrutare și onboarding online

Innobyte are în prezent o echipă de 40 oameni și are în plan mărirea acesteia cu 20% în următoarele 6 luni. Campaniile și procesele de recrutare se desfășoară exclusiv online, la fel și procesul de onboarding. Compania și-a extins, astfel, și aria geografică în ceea ce privește recrutarea, astfel că angajează specialiști din orice oraș al țării. În prezent, aproximativ 20% dintre colegii noi sunt din afara Bucureștiului.

“Pandemia ne-a oferit contextul ideal prin care să aducem în echipă specialiști din toate orașele țării - practic, am eliminat barierele geografice. Pe lângă București, orașe precum Cluj sau Iași reprezintă unele dintre cele mai importante centre pentru dezvoltarea sectorului IT din România, în care continuă să se remarce tot mai mulți programatori valoroși și pasionați, iar noi intenționăm să îi identificăm și să deschidem în permanență poziții noi în echipă pentru aceștia”, a menționat Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

În prezent, Innobyte recrutează specialiști eCommerce, având poziții deschise pentru programatori Magento 2 cu diferite niveluri de experiență, îndeosebi candidați cu un nivel mediu și senior.

Sursa foto: Pexels