Din 2020 până în prezent, consumatorul Merer a devenit mai sofisticat, a învățat să compare ofertele profitând de dezvoltarea platformelor online și a ajuns la concluzia că un raport bun calitate preț ar putea fi cea mai bună soluție în alegerea unui produs.

”Calitatea devine din ce în ce mai importantă în alegerile clienților noștri, comportament care ne avantajează”, precizează Alin Merer.

Industria de e-commerce a înregistrat creșteri procentuale de peste două cifre în ultimii doi ani, fiind impulsionată de restricțiile impuse de autorități cu privire la comerțul offline. S-a observat o deschidere mai mare către instrumentele online în mai toate industriile, pentru unii utilizatori fiind prima incursiune în acest mediu al cumpărăturilor online.

O creștere a fost resimțită și de Merer, platforma oferind posibilitatea utilizatorilor de a-și personaliza cămășile online.

”Indiferent de domeniul în care activează, persoană fizică sau juridică, clientul nostru este cel care dorește un produs altfel, o cămașă de calitate cu un design aparte. Opțiunile de personalizare sunt automatizate și disponibile chiar în platforma noastră online. Aproximativ 25% dintre clienți apelează, de exemplu, la aplicarea monogramei brodate pe manșeta chiar în magazinul nostru digital Merer.ro”, adaugă Alin Merer.

Produsele Merer sunt realizate local, business-ul implicându-se în tot ceea ce reprezintă producția și comercializarea unei cămăși, punctează Alin Merer, începând de la achiziția materiei prime, continuând cu designul, croiul, cusutul, verificarea produsului final, ambalarea și vânzarea efectivă.

”Țesăturile sunt achiziționate de la furnizori din Olanda și Italia, în România nefiind nicio fabrică producătoare de țesături de calitate pentru cămăși, iar accesoriile sunt tot din UE. Clienții se orientează în special spre țesături realizate din fibre naturale cum ar fi bumbacul, inul, vâscoză iar unul dintre produsele noastre ancoră este cămașa cu motive tradiționale de altfel și unul dintre cel mai bine vândute”, explică Alin Merer.

Una dintre provocările acestui an pentru business-ul pe care-l conduce este aceea de a încerca, pe cât posibil, să păstreze un preț de vânzare competitiv din punct de vedere al raportului calitate/preț, în condițiile în care există presiunea creșterii prețului la materia primă.

”Ne axăm în continuare pe o politică de produs diversificată și pe o dezvoltare a acesteia atât pe verticală cât și pe orizontală. Pe lângă dezvoltarea continuă a gamei de cămăși pe care le producem pentru toate categoriile de clienți pentru orice ocazie de purtare, vom introduce și alte produse noi sub marca noastră comercială merer.ro pe nișa de piață care ne-a consacrat”, adaugă Alin Merer.

Reprezentantul business-ului online crede că fiecare persoană ar trebui să-și definească propriul stil vestimentar, singur sau apelând la un expert, iar acest stil să-l reprezinte din toate punctele de vedere.

”Cred că stilul propriu de a ne îmbrăca este un pas spre succes(...) Ar trebui să evităm să împrumutăm stilul altora și să ni-l creăm pe al nostru propriu. Niciodată nu este prea târziu”, adaugă Alin Merer care vede construcția unui stil vestimentar plecând de la elementul central al oricărei ținute, respectiv cămașa.