E mult zgomot în zona inteligenței artificiale, consideră Bordei, însă, pe de altă parte, tehnologia aduce și multe lucruri bune.

”Trebuie să ținem cont că o soluție bazată pe inteligența artificială va fi utilă și va oferi informații bune atât timp cât este învățată și expusă la informații de calitate(...) La nivel de e-commerce poate să aibă un impact destul de mare în materie de personalizare. Vedem tot mai mult acest trend de personalizare a experienței de cumpărare”, explică Cătălin Bordei.

Dincolo de zona inteligenței artificiale, Innobyte descoperă, de cele mai multe ori în urma auditurilor, implementările de care magazinele online au nevoie, fie că este vorba de audituri de user experience, de performanță a platformei sau de securitate.

”Problemele descoperite în urma auditurilor au repercusiuni asupra vânzărilor și asupra experienței totale a clientului. Vorbim de elemente care se încarcă de mai multe ori și chiar dacă clientul nu vede în mod direct acest lucru, el va resimți o viteză mai scăzută a platformei, lucru care se poate traduce în vânzări mai mici și costuri mai mari de infrastructură pentru magazinul respectiv”, precizează Cătălin Bordei.

O abordare greșită a antreprenorilor din e-commerce, consideră Bordei, este aceea de a nu vedea dezvoltarea platformei ca pe un proces continuu.

„Abordarea conform căreia am dezvoltat platforma și acum nu mai facem nimic, de acum începem să vindem, e cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă un antreprenor. Vorbim de un ecosistem viu, e nevoie să analizezi piața, să te uiți mereu la utilizatorii tăi și să înțelegi ceea ce își doresc și care sunt locurile în care experiența lor are de suferit. Trebuie să aduci mereu schimbări”, precizează Cătălin Bordei.

ecomTEAM 2023 este un eveniment realizat cu sprijinul următorilor parteneri și sponsori:

Main Partner: FAN Courier
Gold Partner: eMAG Marketplace
Silver Partners: Twispay, ING, HTTPOOL, Sameday, Gun Media, tbi Bank, Mokka, Invest HK, Cargus, MerchantPro, Innobyte, Limitless Agency, RTB House, DHL și Altex
Sponsors: Paysera și theMarketer

Sursa foto: UDR Ovidiu