”Eforturile noastre in 2019 au fost concentrate in directia adaugarii de noi branduri in portofoliul ANSWEAR. Aceasta dezvoltare a varietatii de branduri si produse a dus la cresterea cosului mediu de cumparaturi in magazinul nostru online. Printre brandurile nou aduse in portofoliu se numara Stuart Weitzman, Tommy Sport, Twinset, Coach, Iceberg, Red Valentino, Patrizia Pepe, Mou, Karl Lagerfeld, Dsquared2, Colmar. De asemenea, valoarea cosului mediu a crescut si datorita faptului ca zona de User Experience a fost imbunatatita foarte mult, la fel si mecanismele de recomandare a produselor similare si complementare”, spune Raluca Radu, Country Manager ANSWEAR Romania.

La finalul anului 2019 s-au inregistrat pana la 30.000 de comenzi pe luna, cu o valoare medie a cosului de cumparaturi de 320 lei. Cea mai mare comanda a fost de 21.000 lei si a fost inregistrata in luna septembrie.

Din cele 7 tari in care activeaza retailerul polonez, in 2019 Romania a fost a doua piata din punct de vedere al volumului de vanzari pentru ANSWEAR, situandu-se imediat dupa tara-mama, Polonia.

Cele mai vandute branduri ale anului 2019 au fost Tommy Hilfiger, Tommy Jeans, Guess Jeans, Medicine, ANSWEAR, adidas Originals, Calvin Klein Jeans si New Balance. O mare crestere pe final de an a fost inregistrata pentru brandurile Dr. Martens, Moon Boot, UGG si Polo Ralph Lauren.

Citeste si:
Vanzari de 16 milioane euro pentru Answear.ro. Ce au cumparat romanii
Answear.ro, vanzari de 16...

Categoriile de produse care s-au vandut cel mai bine au fost paltoane, jachete si canadiene, pantofi sport, cizme si botine, dar in 2019 s-a observat o crestere a vanzarilor si in categoria de rochii odata cu diversificarea ofertei de branduri si produse pe aceasta categorie.

”Avem clienti din toate judetele tarii, iar numarul clientilor din afara Bucurestiului a crescut mult de la un an la altul. Orasele unde am avut cele mai mari volume de vanzari, in afara de capitala, sunt Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Constanta”, mai spune Raluca Radu, Country Manager ANSWEAR Romania.

Cea mai mare rata de crestere a volumelor de vanzari pe parcursul anului 2019 s-a inregistrat in judetul Brasov, cu 81% mai multe comenzi in 2019 fata de 2018. Alte judete in care ANSWEAR.ro a devenit mult mai popular decat cu un an inainte sunt Oradea, Arad, Prahova si Sibiu.

Citeste si:
Fashion ROute 2020, ediția a patra, are loc pe 21 mai
Fashion ROute se reîntoarce...