Startup-ul fintech Revolut, care tocmai a anuntat ca va deschide un birou in Romania la jumatatea lunii mai, vrea sa ajunga pana la finalul anului 2018 la 5 milioane de clienti la nivel global. Despre felul in care isi propun sa realizeze acest obiectiv ne-a povestit Andrius Biceika, head of country managers la Revolut.

Inscrie-te gratuit la Future Banking si vei avea ocazia sa afli mai multe despre unele dintre cele mai inovatoare startup-uri fintech din Europa, care vor urca pe scena evenimentului organizat de wall-street.ro pe 10-11 mai.

Andrius Biceika a intrat in echipa celor de la Revolut acum un an si jumatate, fiind impresionat de parcursul pe care startup-ul il inregistrase de la lansare pana in acel moment, el fiind unul dintre participantii unei conferinte din 2015 in care Nikolay Storonsky, CEO-ul Revolut, isi prezentase ideea de business inainte de a o lansa.

Acesta este de parere ca increderea oamenilor in startup-urile fintech este in crestere, drept dovada fiind cei peste 5.000 de noi utilizatori care se inregistreaza pe platforma celor de la Revolut in fiecare zi. Momentan, Revolut are peste 1,8 milioane de utilizatori, insa Biceika se asteapta ca pana la finalul acestui an sa ajunga la 5 milioane, avand in vedere ca startup-ul este pe cale sa intre pe noi piete, printre care si cea din Statele Unite ale Americii.

“In aceasta vara vom intra si pe piata din Statele Unite ale Americii, deja avem peste 15.000 de americani pe lista de asteptare si stim sigur ca aceasta o sa fie o mutare castigatoare care o sa ne ajute sa ajungem la 5 milioane de utilizatori pana la finalul anului”, precizeaza Biceika in interviul acordat wall-street.ro.

Aceasta adoptie in crestere a serviciilor fintech i-a convins sa isi deschida si biroul din Romania, reprezentantul Revolut precizand ca in tara noastra sunt peste 25.000 de utilizatori, care in 2017 au cheltuit 3 milioane de dolari si au reusit sa economiseasca peste 150.000 de dolari folosind serviciile lor in detrimentul celor oferite de bancile traditionale.

Infiintat in iulie 2015 in Londra de Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko, Revolut ofera servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de calatorie bazata pe geolocalizare si posibilitatea de a cumpara si tranzactiona, momentan, 3 criptomonede, respectiv bitcoin, ethereum si litecoin, Biceika declarandu-ne ca in urmatoarele zile urmeaza sa introduca si criptomoneda Ripple in portofoliul lor.

Ce produse se pregatesc in "laboratorul celor de la Revolut"

Un alt factor prin care Biceika este de parere ca va atrage din ce in ce mai multi utilizatori in curtea celor de la Revolut il reprezinta produsele la care echipa lucreaza in acest moment. Primul despre care ne-a vorbit, dar si cel mai mare proiect al lor, este un instrument de plata care ii va ajuta atat pe comercianti cat si pe clienti.

“Dupa ce numarul de conturi clasice cat si cele dedicate business-urilor vor ajunge la un anumit nivel, vom incepe sa introducem o noua optiune de plata pentru comerciantii. In cazul in care acesta vinde online, utilizatorii vor avea optiunea <

>, o vor selecta, isi vor introduce numarul de telefon, vor confirma comanda si vor cumpara produsul instant. Va fi o experienta placuta si simpla pentru client, dar si o reducere a costurilor pentru comerciant in ceea ce priveste colectarea fondurilor. In cazul comerciantilor offline, daca acestia au un cont business Revolut, in loc sa platesti cu cardul, vei scana un cod Qr si plata se va realiza instant ”, adauga Biceika

O alta optiune la care echipa Revolut lucreaza si pe care Biceika se asteapta sa fie lansata pana la finalul acestui an va fi dedicata investitiilor, clientii avand posibilitatea de a cumpara actiuni la diverse companii fara a fi comisionati.

“Este un produs extrem de interesant, echipa lucreaza din greu la el si nu vrem sa ne grabim cu lansarea lui pentru ca ne dorim sa arate cat mai bine. Imaginati-va cat de mult vor ajunge oamenii sa utilizeze aplicatia Revolut, avand o optiune prin care pot investi in companii precum Tesla sau Apple fara a plati comisioane”, adauga Biceika.

Un alt proiect aflat in desfasurare la nivelul startup-ului are ca scop educarea clientilor in ceea ce priveste gestionarea fondurilor prin elaborarea unui buget optim realizat in functie de istoricul cheltuielilor pe care acestia le au. Biceika se asteapta ca anul acesta Revolut sa obtina si licenta de banking, pentru a putea oferi produse de creditare proprii, atat pentru persoane fizice cat si pentru IMM-urile care au un cont deschis la ei.

Vrei sa comanzi primul card gratuit? Intra aici, introdu numarul de telefon mobil si descarca aplicatia Revolut din App Store sau Google Play folosind link-ul primit prin SMS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri