Nestle introduce eticheta nutritionala Nutri-Score in Austria, Belgia, Franta, Germania si Elvetia, incepand cu prima jumatate a anului 2020, o schema voluntara de etichetare care clasifica alimentele si bauturile in functie de profilul lor nutritional, de la A (alegeri mai sanatoase) la E (alegeri mai putin sanatoase).




Astfel, peste 5000 de produse vor fi etichetate cu Nutri-Score, iar in urmatorii 2 ani, compania va implementa Nutri-Score pentru toate marcile detinute.

„Ambitia noastra este sa avem una dintre cele mai sanatoase optiuni in fiecare categorie de produse pe care o oferim. Nutri-Score ne va motiva si ne va ajuta sa ne urmarim atent progresul. Sunt mandru ca Nestle este prima companie care lanseaza Nutri-Score la aceasta scara, in Europa. Vrem sa actionam rapid si suntem siguri ca mergem pe drumul cel mai bun", a declarat Marco Settembri, CEO Nestle Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Nestle si Cereal Partners Worldwide, producatorul cerealelor Nestle pentru mic dejun, au inceput deja implementarea Nutri-Score in aceste tari europene care care sustin Nutri-Score, iar cele doua companii sunt gata sa introduca acest sistem si in alte tari care solicita implementarea sa, ori transmit notificari in acest sens catre Comisia Europeana.

Intre produsele Nestle care vor fi marcate cu Nutri-Score se regasesc produsele vegetale Garden Gourmet, laptele cu aroma de ciocolata Nesquik, pizza Buitoni, cafeaua Nescafe, produsele culinare Maggi si ciocolata KitKat. Cereal Partners Worldwide va folosi Nutri-Score pentru cerealele sale pentru mic dejun, inclusiv pentru Fitness si Chocapic. Unele produse, precum formula pentru sugari, nu intra in aceeasi sfera de aplicare ori se incadreaza in reglementari separate.

”Nutri-Score va fi implementat in primul rand in Austria, Belgia, Franta, Germania si Elvetia, tari care si-au exprimat public sprijinul pentru aceasta initiativa. Datorita liberei circulatii a marfurilor in Europa si a etichetelor care au mai multe limbi pe ambalaj, este posibil sa apara si in Romania produse Nestle cu aceasta eticheta nutritionala. Daca este cazul, acest lucru se va face cu consultarea autoritatilor locale si cu respectarea reglementarilor legale.”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle Romania.

"BEUC, Organizatia Europeana a Consumatorilor, aplauda decizia Nestle de a implementa Nutri-Score. Cercetarile efectuate in mai multe tari demonstreaza ca Nutri-Score este, in prezent, cea mai performanta solutie care ajuta consumatorii sa faca alegeri mai sanatoase. Prin urmare, consideram ca Nutri-Score este un instrument important care contribuie la combaterea crizei de obezitate. Recomandam si altor companii sa urmeze exemplul excelent al Nestle si sa afiseze Nutri-Score pe produsele lor, iar pentru a progresa, credem ca toti consumatorii europeni ar trebui sa beneficieze de Nutri-Score. Acesta este motivul pentru care mai multe organizatii de consumatori, membre ale retelei BEUC, au lansat o petitie1 prin care solicita Comisiei Europeane sa introduca Nutri-Score ca eticheta obligatorie in toata Europa", spune Monique Goyens, Director General BEUC.

Acest plan ambitios de punere in aplicare a noii etichete vine ca urmare a anuntului Nestle din iunie 2019, in care compania isi exprima suportul pentru introducerea Nutri-Score in Europa continentala, pentru a sprijini agendele locale si europene de sanatate publica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri