Pasajul Basarab a fost deschis pentru vizitare sambata, la ora 10.00, o ora mai tarziu urmand sa inceapa "Bucharest Summer Parade", la care vor defila motociclisti, masini retro, reprezentanti ai minoritatilor si ai constructorului, ai Politiei Rutiere, Pompierilor, Politiei Locale si Jandarmeriei, potrivit Mediafax.
Cateva sute de bucuresteni, de toate varstele, au raspuns deja invitatiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si au venit de la prima ora sa vada Pasajul Basarab.

Primarul Sorin Oprescu i-a invitat pe bucuresteni sa vina, sambata, de la ora 10.00, pe Pasajul Basarab si sa participe la o parada prilejuita de inceperea vacantei.

"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucurestenilor si pe acestia ii invit maine (sambata, n.r.) sa-l vizite. Ii asigur ca merita, las oamenii sa judece cu o zi inainte de deschiderea traficului auto", a spus primarul general, care a anuntat ca Pasajul Basarab va fi deschis traficului auto incepand de duminica, ora 6.00.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti.

Astfel, va fi intregit inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole: a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.

Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 de metri - din care 117 metri Podul pe Arce peste raul Dambovita, respectiv 340 de metri Podul Hobanat peste zona Garii de Nord -, cu bretele de acces la pasaj de 1126 metri lungime si rampe de acces de 1250 m, potrivit 9AM.ro.

Pe pasaj, in zona Podului Hobanat va fi realizata statia de tramvai dotata cu scari fixe, lifturi si escalatoare menite sa asigure legatura intre nivelul peroanelor statiei si nivelul solului, precum si cu statia de metrou Basarab.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri