Filmul rus "Faust", in regia lui Aleksandr Sokurov, a castigat Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul International de la Venetia, incheiat pe data de 10 septembrie, potrivit site-ului oficial al festivalului, noteaza Mediafax.
Aleksandr Sokurov a concurat in competitia oficiala a Mostrei cu regizori ca Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi si George Clooney.

"Faust" a fost apreciat si de critica dupa proiectia de la Venetia. Filmul incheie un ciclu al regizorului rus ce trateaza nebunia si puterea, inceput in 1999 cu un portret al lui Adolf Hitler. Acest "Faust" prezinta o atmosfera gri si sufocanta, populata cu cadavre, viscere si personaje care dau fiori. Pentru salvarea lor, personajele trebuie sa astepte interventia unor oameni de pe alte planete, potrivit AFP.

Trofeul Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Shangjun Cai pentru "People Mountain People Sea" (China/ Hong Kong), in timp ce premiul special al juriului a fost castigat de filmul italian "Terraferma", de Emanuele Crialese.

Actorul britanic Michael Fassbender a castigat Copa Volpi pentru cel mai bun actor, pentru prestatia din filmul "Shame", de Steve McQueen, in timp ce corespondentul feminin al trofeului i-a revenit actritei Deanie Yip, din "A Simple Life" de Ann Hui (China/ Hong Kong)

Juriul competitiei oficiale a celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Venetia, incheiata sambata, a fost prezidat de Darren Aronofsky.

Sambata, inainte de gala de premiere a Mostrei, au fost anuntate premiile acordate in cadrul sectiunilor Orizzonti si Contracampo iataliano.

Lungmetrajul castigator al sectiunii Orizzonti este "Kotoko", de Shinya Tsukamoto (Japonia), o ilustrare impresionata a starii psihologice a unei femei, o meditatie profund tulburatoare asupra singuratatii si experientei urbane contemporane, potrivit motivatiei juriului.

Premiul special al juriului sectiunii Orizzonti i-a revenit peliculei "Whores' Glory", coproductie Austria/ Germania, semnata de Michael Glawogger. "Cea mai veche meserie din lume devine oglinda unui labirint global al sexului si comertului, pe care Glawogger il surprinde cu o elocventa vizuala si o precizie uimitoare. Prostituate din Bangkok, Bangladesh si Mexic sunt filmate cu demnitate si respect, ilustrandu-se amanuntit politicile si problemele sociale generate de globalizare", potrivit juriului.

In cadrul sectiunii Contracampo italiano, a fost desemnat castigator filmul "Scialla", de Francesco Bruni, o comedie ce prezinta relatia dintre un profesor melancolic si o adolescenta rebela.

Selectia Contracampo italiano de anul acesta a inclus pelicula "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, printre protagonistele careia s-a numarat actrita romana Monica Barladeanu.

Anul trecut, filmul castigator al Leului de Aur la Festivalul de film de la Venetia a fost "Somewhere", in regia Sofiei Coppola.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri