Mai multi membri ai conducerii Renault implicati in scandalul de spionaj, inclusiv CEO-ul constructorului auto, Carlos Ghosn, vor returna primele pe care le-au primit anul trecut, dupa ce s-a dovedit ca directorii acuzati de vanzarea de informatii secrete sunt nevinovati, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Totodata, Ghosn a respins cererea de demisie a directorului operational Patrick Pelata. Decizia privind renuntarea la bonusuri a fost luata intr-o intalnire de urgenta, luni seara, a board-ului Renault.

Ghosn a declarat in ianuarie ca a fost implicat direct in ancheta interna desfasurata la Renault in cazul de spionaj industrial in urma caruia au fost concediati trei directori si ca Renault detine foarte multe dovezi incriminatorii. Totodata, Pelata a afirmat in aceasta luna ca-si va asuma responsabilitatea daca se va dovedi ca persoanele acuzate de spionaj sunt nevinovate.

Conducerea Renault a cerut, luni, scuze celor trei directori acuzati de vanzarea unor informatii secrete, promitandu-le despagubiri.

Procurorul general al Parisului a anuntat ca ancheta autoritatilor nu a scos la iveala decat o posibila escrocherie, si a demonstrat ca directorii concediati nu detin conturi incriminatorii in strainatate, asa cum a sustinut conducerea producatorului auto.

Afacerea de spionaj se bazeaza pe informatii verbale obtinute de un director de securitate, Dominique Gevrey, de la surse neprecizate pentru care Renault a platit peste 300.000 de euro, a mentionat procurorul.

Gevrey a fost arestat si acuzat de escrocherie organizata. Totodata, constructorul auto a anuntat luni masuri disciplinare impotriva a trei ofitei de securitate.

Gestionarea deficitara a cazului a afectat relatiile lui Ghosn cu guvernul francez, cel mai mare actionar al Renault, potrivit unor surse apropiate situatiei. Analistii considera, totodata, ca decizia CEO-ului de a-l pastra pe Pelata, cu care colaboreaza din 1999, subliniaza lipsa unui plan de succesiune in conducerea grupului.

"Demisia lui Pelata a fost respinsa in interesul Renault. Nu am vrut sa creez o noua criza", a spus Ghosn la postul TV TF1.

Actiunile Renault au scazut cu aproape 16% de la inceputul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri