Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ceilalti membri ai conducerii executive a bancii centrale merg cu autoturisme de teren Duster, dar utilizeaza in continuare vehiculele de clasa premium din dotare pentru actiunile care presupun protocol de nivel inalt.
BNR a achizitionat recent, prin leasing pe patru ani, o flota de 50 de masini de teren Duster, contract in valoare de aproximativ un milion de euro.

"Guvernatorul Mugur Isarescu, la fel ca si ceilalti membri ai conducerii executive, foloseste Duster pentru deplasarile cotidiene. In cazul actiunilor de protocol sunt folosite in continuare masinile aflate deja in dotarea BNR. Parcul de masini a fost achizitionat atat pentru personalul din centrala BNR, cat si pentru conducerile filialelor judetene", au precizat reprezentanti ai bancii centrale, potrivit Mediafax.

Achizitia de autoturisme de teren a fost realizata in urma unei licitatii publice castigate de Operational Autoleasing, care a oferit cel mai mic pret. Autovehiculele sunt versiuni Laureate (clasa superioara), 1,5 dCi 4X4 cu 110 CP.

Vehiculele livrate BNR dispun de toate optiunile oferite de producator (full options), dar nici una dintre masini nu a fost echipata cu dotari speciale, fiind masini de serie.

Primul client care a intrat in posesia unui Duster a fost presedintele Traian Basescu, care si-a ridicat masina de la uzina de la Mioveni la inceputul lunii aprilie a anului trecut. Masina a fost achizitionata de catre sotia sa.

SUV-ul intrat in proprietatea familiei presedintelui Traian Basescu a costat, conform declaratiei acestuia de la acel moment, 71.242,24 de lei, fiind tot un Diesel 4x4 Laureat cu toate dotarile incluse.

Premierul Emil Boc a recomandat romanilor sa isi cumpere Dacia Duster, afirmand insa ca el nu-si permite o astfel de masina pentru ca are rate la un alt automobil.

In statele cu productie auto, practica este ca autoritatile de rang inalt sa utilizeze game de varf ale masinilor fabricate local.

Astfel, masina oficiala a presedintelui SUA este o limuzina modificata Cadillac DTS, denumita Cadillac One, in timp ce premierul Marii Britanii are un Jaguar XJ X351, din escorta facand parte modele Range Rover sau Land Rover Discovery.

Presedintele Frantei se deplaseaza cu o varianta alungita a limuzinei Renault Vel Satis, insa predecesorii sai au preferat limuzine spefcial produse de Citroën. In Germania, masina presedintelui este Mercedes-Benz S-Class, in timp ce cancelarul Angela Merkel foloseste prin rotatie variante de top ale principalilor producatori locali.

Atat premierul, cat si presedintele Italiei fac deplasarile oficiale cu Maserati Quattroporte. Masina oficiala a imparatului Japoniei este o Toyota Century Royal in valoare de jumatate de milion de dolari, iar premierul nipon calatoreste intr-un Lexus LS 600h L.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri