Alan Mulally, CEO al producatorului auto Ford, a castigat anul trecut 26,5 mil. dolari, cu 48% mai mult, in conditiile in care compania a raportat cel mai mare profit net din ultimii zece ani, informeaza Reuters.
Alan Mullaly a fost numit presedinte al consiliului de administratie al Ford in 2006, la acel moment compania avand cele mai slabe rezultate dintre cei trei mari producatori de automobile din Statele Unite ale Americii. Intre timp, Ford a ramas singura companie auto care nu a apelat la sprijin guvernamental in timpul recesiunii, spre deosebire de General Motors si Chrysler.

Sindicalistii Ford au catalogat cresterea veniturilor lui Mullaly ca si “nedreapta” si “gresita din punct de vedere moral”, in conditiile in care muncitorii care lucreaza in fabrica nu castiga mai mult de 15 dolari pe ora.

La randul sau, presedintele executiv al companiei, Bill Ford, a incasat cu 57% mai multi bani in 2010, respectiv 26,4 mil. dolari.

Ford a raportat anul trecut cel mai mare profit net din ultimii zece ani, de 6,6 mld. dolari. Compania a afisat o crestere de 19,5% a vanzarilor, depasind astfel Toyota pe piata americana. Ford devine astfel numarul 2 pe piata auto din SUA.

Sursa foto: Autowusa.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri