Subsidiara din Romania a grupului german din domeniul auto Kromberg & Schubert a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 617 milioane lei, cu 27% mai mare fata de nivelul realizat in 2009, a declarat pentru Mediafax directorul comercial al companiei, Marius Petrica.
Cresterea afacerilor a fost determinata in special de inceperea productiei la a treia fabrica a companiei in Romania, cea de la Nadab, judetul Arad, preluata anul trecut de la fondul american de investitii Platinum Equity.

Producatorul de cablaje electrice si motoare mai detine in Romania o fabrica in Timisoara si alta in Medias, ambele investitii greenfield.

Alt factor care a determinat avansul afacerilor a fost cresterea comenzilor concomitent cu majorarea productiei de automobile din Germania, de unde provin majoritatea clientilor finali ai companiei.

Petrica a mentionat ca pentru viitorul apropiat grupul german nu mai are alte planuri de investitii in Romania.

De asemenea, Kromberg & Schubert nu are in vedere semnarea unui contract cu uzina Ford de la Craiova.

Productia realizata in Romania este livrata in totalitate in state din Uniunea Europeana. In cele trei unitati de productie locale lucreaza 5.000 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri