Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si cel din serviciile de piata prestate populatiei au crescut in primul trimestru fata de aceeasi perioada din 2010, ca serie bruta, cu 4,8% si, respectiv, cu 7,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in ianuarie-martie 2011 fata de primele trei luni din 2010, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 5,9%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 10,2%, scrie Mediafax.

Cresterile din comertul auto s-au datorat in principal vanzarilor de autovehicule (+9,3% ca serie bruta si +10,2% ca serie ajustata).

In martie, comparativ cu februarie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a majorat cu 21,1% ca serie bruta, ca urmare a cresterilor inregistrate de toate componentele, respectiv vanzarile de autovehicule (+22,1%), comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+20,5%), activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (+17,5%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+15,3%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul auto a scazut cu 2,7%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in martie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 9,6%, provenita de la alte activitati (+18,3%), de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+12,1%), de la activitati de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+9,6%), jocurile de noroc (+7,9%) si de la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+5,1%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 13,7%.

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din servicii au urcat cu 4,2%.

Fata de aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 2,8%, datorata reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-34,8%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-7,4%), la comertul cu autovehicule (-2,7%) si comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto s-a redus cu 1%, din cauza scaderilor inregistrate de comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-24%), de activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor (-7,7%) si de vanzarile de autovehicule (-1,5%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,2%.

Afacerile din activitatea de servicii de piata prestate populatiei au urcat cu 7,2% ca serie bruta si cu 14,5% ca serie ajustata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri