Producatorul american de componente auto Honeywell a demarat constructia unei fabrici de placute de frana in parcul industrial Ploiesti West Park, pe o suprafata de 7 hectare, ce va fi operationala pana la finalul anului.
Honeywell mai detine in Romania o fabrica in Bucuresti, unde produce turbosuflante si alta in Lugoj unde produce detectoare de fum si foc. Compania are in Romania peste 1.500 de angajati.

Ploiesti West Park a inceput cu o suprafata de 220 ha si s-a extins la 250 ha. Printre companiile care au decis sa isi stabileasca activitatea in parc se numara Schlumberger, Halliburton si Honeywell.

Valoarea totala a constructiilor cladirilor si a lucrarilor de infrastructura care vor fi dezvoltate in acest parc este estimata la 750 de milioane de euro si se estimeaza ca 14.000 de locuri de munca vor fi create in mod direct si indirect.

Alinso Group este dezvoltatorul Ploiesti West Park, unul dintre cele mai mari si mai moderne parcuri industriale si de afaceri din Europa de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri