Compania Renault Nissan Romania a lansat ieri pe piata autohtona modelul Clio III, care a fost desemnat "Masina anului 2006" in Europa
Clio III reprezinta noua generatie a celui mai popular autoturism de import in Romania, comercializat anul trecut in 12.287 de unitati. Noul modelul Renault, care a primit calificativul maxim (cinci stele) la testele de siguranta Euro NCAP, va putea fi achitionat la un pret asemanator celui de pe alte piete, suma ridicandu-se in jurul valorii de 10.000 de euro.

Clio duce Renault pe primul loc

Producatorul francez Renault ocupa prima pozitie in clasamentul vanzarilor de autoturisme din import, detinand in acelasi timp o cota generala de piata de 7,6%. Astfel, Renault a comercializat potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, aproximativ 1400 de unitati din gama Clio, ceea ce face din modelul producatorului francez cea mai achizitionata masina din import din tara noastra.

De asemenea, Clio a fost cel mai vandut autoturism din import in luna februarie, cand au fost comercializate 762 unitati, urmat de modele precum Skoda Octavia Tour (378 unitati vandute), Skoda Octavia (324), Opel Astra Classic (312), Renault Megane (278) si Skoda Fabia (257).

La sfarsitul anului trecut, Clio III a fost recompensat cu titlul "Masina anului 2006" in Europa, devenind al saselea autovehicul Renault care a primit aceasta distinctie. Titlul a fost acordat de un juriu format din 58 de jurnalisti auto, reprezentand 22 de tari europene. Cu un total de 256 puncte, Clio III a devansat VW Passat (251 puncte) si Alfa Romeo 159 (212 puncte), totalul masinilor eligibile inscrise in competitie fiind de 28.

Compania Renault Nissan Romania si-a stabilit obiective prudente de vanzari pentru anul 2006, dupa evolutia spectaculoasa din 2005 a pietei auto romanesti, pe fondul careia livrarile de autoturisme Renault s-au dublat. Importatorul se bazeaza in continuare pe succesul gamei actuale si, in plus, pe modelul Clio III.

Anul trecut, compania a vandut pe piata romaneasca 23.865 de autoturisme si vehicule utilitare Renault si 2.127 de autovehicule Nissan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri