General Motors (GM), cel mai mare producator de automobile din lume, a anuntat ca a inregistrat profit in primul trimestru, in loc de pierderile raportate anterior, dupa ce a modificat metodologia contabila, pentru a exclude cheltuieli legate de asigurarile de sanatate ale angajatilor pensionati, transmite Reuters.

Modificarea a avut loc dupa discutiile avute de reprezentantii grupului cu institutiile de reglementare, in privinta cheltuielilor de 681 de milioane de dolari legate de un acord in domeniul asigurarilor de sanatate, incheiat cu sindicatele.

Dupa excluderea cheltuielilor, GM a raportat pentru primul trimestru un castig de 445 milioane de dolari, respectiv 78 de centi pe actiune, comparativ cu pierderile anuntate initial, de 323 milioane de dolari, respectiv 57 de centi pe actiune.

In perioada similara a anului trecut, grupul a inregistrat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, respectiv 2,22 dolari pe actiune. Rezultatele revizuite pun capat pierderilor consemnate in ultimele cinci trimestre de producatorul american, care aplica un program de restructurare ce include diminuarea fortei de munca si inchideri de fabrici, in contextul reducerii cotei sale de piata in Statele Unite.

"Nu este un lucru bun sau rau. Este o problema de contabilitate. Daca excluzi cheltuielile exceptionale, performantele operationale sunt aceleasi", a declarat analistul Kevin Tynan, de la Argus Research.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri