BMW, Renault, Honda, McLaren Mercedes si Toyota au decis, duminica, sa ramana in competitiile de Formula 1 pana in 2012.

Cele cinci echipe alcatuiesc Asociatia Fabricantilor din Formula 1 (Grand Prix Manufacturers Association - GPMA), asociatie care a amenintat ca se va retrage dupa sezonul 2007, cand expira Acordul Concord. Acordul stabileste felul in care se impart veniturile intre echipe, directorul comercial Bernie Ecclestone si Federatia Internationala a Automobilelor (Fdration Internationale de l'Automobile - FIA).

"Toti membrii GPMA sunt pregatiti sa semneze", a aratat seful McLaren, Ron Dennis.

Patru echipe din afara GPMA, respectiv Ferrari, Williams, Midland F1 si Red Bull Racing, au semnat prelungirea angajamentului comercial in cadrul Formulei !, angajament in care este prevazuta si o crestere a veniturilor echipei.

"Afacerea reprezinta o solutie cuprinzatoare pentru viitorul acestui sport", a arartat presedintele GPMA, profesorul Burkhard Goschel. "Pe acest rezultat puteam crea perspectiva unei Formule 1 extinse, putem transforma spectacolul acestui sport intr-unul mult mai amplu".

GPMA a facut presiuni pentru cresterea veniturilor echipelor, pentru mai multa transparenta financiara si pentru limitarea autoritatii FIA, in favoarea Tribunalului independent pentru arbitraj sportiv.

Noul acord ar putea fi confirmat duminica, cand presedintele CVC Capital Partners, seful Formulei 1, soseste in Barcelona pentru cursa spaniola de Grand Prix, mai precizeaza AP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri