Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, cu afaceri de 4,5 milioane de euro, livreaza anual catre Dacia peste 15.000 de senzori de parcare, mai mult decat intreaga piata aftermarket evaluata la 11.000 de senzori de parcare spate, circa 60.000 euro.

"Anul acesta, vanzarile Falcon pentru senzorii de parcare au fost cu 20-25% mai mari decat in 2014. Catre Dacia livram peste 15.000 de senzori de parcare anual, suntem unicul furnizor din 2005. Referitor la piata aftermarket pentru senzorii de parcare spate aceasta este in jur de 11.000 unitati. Cei mai mari producatori de senzori de parcare sunt din China si Italia", a declarat Marian Stancu, sales manager Falcon Electronics.

In Bucuresti, sunt 6 masini la un singur loc de parcare, iar peste 40% dintre accidentele auto au loc in parcare, cele mai multe in momentul efectuarii manevrei de marsarier. Numarul de locuri de parcare este de 450.000 acoperind putin peste un sfert din necesarul spatiilor pentru stationare. Peste 1,5 milioane de masini circula in Capitala, din care 500.000 sunt in tranzit.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 10% anul acesta in primele 9 luni, la trei milioane de euro. In urma cu cateva luni, Falcon a inceput livrarea de sisteme de alarma catre Renault, cu soft facut in Romania. In cadrul contractului, peste 10.000 de sisteme de alarma vor fi livrate catre Renault in fiecare an.

Piata de produse auto aftermarket din Romania se ridica la circa 10 milioane de euro, iar Falcon detine cel mai mare procent din aceasta, cu afaceri de peste 4 milioane euro anual.

Cei mai buni ani pentru Falcon Electronics au fost 2007-2008 cand afacerile companiei depaseau 14 milioane de euro datorita expansiunii pietei auto. In domeniul accesoriilor auto companie este lider de piata. Pe securitate auto, Falcon are 50-55% din piata, pe sisteme de navigatii 10-12%, CB Radio 20%, detectoare de radar 85%, car audio 25-30%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri