Daimler, DKV EURO Service si T-Systems International vor sa coopereze pentru a dezvolta sistemul European Electronic Toll Services (“EETS”) in toata Europa.

Forma anticipata de colaborare va fi sub forma de joint venture. Obiectivul este de a inscrie parteneri de vanzari sa comercializeze serviciile EETS si sa proceseze taxele pentru clientii finali. Colaborarea asteapta aprobarea autoritatilor care reglementeaza concurenta.

Baza tehnica a serviciilor dorite va fi o unitate de bord interoperabila, proiectata sa permita tarifarea taxei de drum in toata Europa prin utilizarea unui singur dispozitiv.

Lansarea pe piata este programata pentru 2018 in Belgia, Germania, Franta, Austria, Polonia. Alte tari in care noul sistem va urma sa fie introdus sunt Italia, Portugalia, Spania, Ungaria.

Se intentioneaza ca serviciile oferite sa acopere toate taxele de drum curente si viitoare, precum si tunelurile si podurile importante cu un singur aparat de bord.

DKV Euro Service este unul din liderii pietei de servicii din domeniile logistica si transporturi, de aproximativ 80 de ani. De la 60.000 de puncte de acceptanta ale partenerilor multibrand, care ofera servicii de alimentare fara numerar, in baza cardului, la servicii de taxe de drum si recuperarea TVA, DKV ofera o gama de servicii pentru optimizarea costurilor si managementul flotei la nivel european.

DKV este parte a DKV MOBILITY SERVICES GROUP, cu 800 de angajati. In 2015, compania a obtinut o cifra de afaceri de 5,8 miliarde de euro, fiind prezenta in 42 de tari. In prezent, peste 2,5 milioane de carduri DKV si unitati de bord pentru taxe de drum sunt folosite de peste 130.000 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri