Minebea, furnizor japonez de componente auto, vrea sa faca investitii de 100 de milioane euro in Kosice, in estul Slovaciei si sa creeze 2.000 de joburi, scrie spectator.sme.sk.

Slovacia a concurat cu mai multe tari pentru aceasta investitie, Romania fiind in runda finala.

"Slovacia a concurat cu mai multe tari. Am fost cu Romania in runda finala. Desi forta de munca este mai ieftina in Romania, Minebea a decis sa investeasca in Kosice", a declarat Peter Ziga, Ministrul Economiei din Slovacia.

Constructia fabricii va incepe anul urmator si ar trebui sa fie gata in 2018. Investitia initiala este de 60 de milioane de euro si 1.100 de locuri de munca si ar putea creste la 100 de milioane de euro si 2.000 de locuri de munca.

Investitorul japonez va fi capabil sa gaseasca suficienti oameni calificati in zona, a spus primarul Richard Kosice Rasi. "Orasul si regiunea Kosice nu sunt deosebit de ieftine, dar au fost in masura sa ofere cea mai buna combinatie forta de munca educata versus pret, datorita Universitatii Tehnice din Kosice", a precizat Rasi.

De aceeasi parere sunt si CEO-ul Minebea Slovacia si Minebea Europa manager-sef Joerg Hoffmann, care a precizat: "Slovacia ar putea sa nu fie cel mai ieftin mediu pentru investitii noi, dar ne-am decis sa nu mearga numai pentru pret. Desigur, stilul de productie va fi diferit aici decat in Asia. Ne vom concentra pe optimizarea productiei pe cat posibil in Europa. Vom avea nevoie de multi ingineri si tehnicieni pentru a atinge acest obiectiv, asa ca ne-am dat seama ca pretul fortei de munca nu ar trebui sa fie cel mai important factor care trebuie luat in considerare".

Planul de productie Minebea

"Ne vom concentra pe doua sectoare in Kosice - productia de acumulatori, motoare, ventilatoare si sisteme de iluminare cu ecran LCD pentru industria auto, precum si productia de motoare de actionare cu un singur sens", a afirmat Hoffmann, adaugand ca un centru de cercetare si dezvoltare va fi infiintat mai tarziu.

Infiintata in 1968, compania Minebea produce rulmenti, izolatori, componente rotative si dispozitive electronice.

© Wisconsinart | Dreamstime.com - Industrial Manufacturing Factory Work Place

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri