Toyota Romania estimeaza ca anul acesta va comercializa peste 1.000 de unitati din modelul de clasa medie Auris care va fi lansat oficial marti, dar este prezent in showroomuri de o saptamana.
Auris a fost prezentata in premiera la sfarsitul anului trecut, la salonul de la Bologna, iar comercializarea ei pe piata europeana a inceput la 1 februarie. Masina de clasa medie are 4,22 metri lungime si 1,51 metri inaltime, cifra care face ca Auris sa fie una din cele mai inalte masini din segment, informeaza NewsIn. Numele modelului vine de la cuvantul latin "aurum", aur in romana.

Toyota Auris are o gama initiala de patru motorizari: doua motoare pe benzina si doua dieseluri. Pe benzina sunt disponibile motoare de 1.4 litri si 97 de cai, respectiv 1.6 litri si 124 de cai putere. Pe motorina sunt oferite propulsoare de 1.4 litri si 90 de cai si unul de 2 litri si 126 cai putere. In Europa este disponibil si un diesel de 2,2 litri si 177 de cai, motor care nu este inca oferit inca pe piata noastra. Preturile variaza, in functie de motorizari si dotari, intre 14.689 si 21.325 euro, cu TVA inclus.

Consumul mediu mixt variaza intre 5 litri/suta de kilometri pentru versiunea cu motor diesel de 1,4 litri si 7,1 litri la suta pentru varianta cu motor de 1,6 litri. Auris va concura in Romania cu modele precum Volkswagen Golf, Peugeot 307 sau Ford Focus.

Cel mai mare producator asiatic de automobile construieste Auris pentru Europa la uzinele din Derbyshire (Marea Britanie) si Sakarya (Turcia). Toyota a stabilit pentru noul model, succesor al Corolla hatchback, o tinta europeana de vanzari de 150.000 de unitati in 2007, an in care producatorul estimeaza ca va vinde 1,22 milioane de automobile pe continent, in crestere cu 100.000 fata de anul trecut. Cifra include si cele 51.000 de masini Lexus prognozate a fi vandute pe continent.

In Romania, vanzarile Toyota au depasit 1.100 de unitati in primele doua luni ale anului, in crestere cu 85% fata de lunile ianuarie si februarie din 2006, pe fondul lansarii noului Corolla sedan si a perspectivelor pozitive asupra evolutiei piete. Toyota Romania si-a propus sa vanda in 2007 peste 8.000 de masini, cu 30% mai mult decat in 2006 cand a trecut de 6.000 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri