Majoritatea romanilor a auzit despre taxa de inmatriculare auto, dar numai 7% apreciaza ca aceasta este o masura importanta pentru protectia mediului si circa 80% spun ca ar trebui sa fie de cel mult 100 euro, se arata intr-un studiu realizat de Gallup pentru Agentia de Strategii Guvernamentale.
Potrivit sondajului, 79% dintre cei intervievati stiu despre existenta taxei, dar numai 55% au aflat ca aceasta a fost modificata de catre guvern.

In privinta modificarilor, 31% au opinat ca acestea sunt bune sau foarte bune, iar 27% ca sunt proaste sau foarte proaste. Doar 7% dintre cei intervievati au spus ca nu sunt interesati de subiect, iar 9% ca nu au inteles cum se aplica aceasta taxa.

Desi au aratat interes pentru taxa, 63% dintre subiecti au declarat ca nu intentioneaza sa isi cumpere o masina in urmatorul an, iar 13% au spus ca vor sa cumpere o masina la mana a doua.

Dintre persoanele care au spus ca vor sa cumpere un autoturism, 44% considera ca taxa ar trebui sa fie zero pentru o masina care costa 10 mii euro, iar 40% ca ar trebui sa fie de cel mult 100 euro. De asemenea, 42% cred ca taxa ar trebui sa fie zero pentru un autoturism de 40 mii euro, iar 35% ca ar trebui sa fie de cel mult 100 euro.

Din raspunsurile date de catre cei care au sau vor sa cumpere masina si considera ca ar trebui sa se plateasca o taxa a reiesit ca valoarea medie ar trebui sa fie de 641 euro pentru o masina de 10 mii euro si 1.906 euro pentru una de 40 mii euro.

Referitor la principalul scop al taxei invocat de guvern, protejarea mediului, doar 7% dintre cei chestionati au considerat ca taxa este cea mai importanta masura pe care guvernul trebuie sa o ia in acest sens. Cetatenii au numit alte masuri pe care le apreciaza ca eficiente in protejarea mediului, cum ar fi cresterea amenzilor pentru poluatori (31%), incurajarea firmelor care folosesc tehnologii nepoluante (27%), sporirea puterii de control asupra celor care polueaza (18%). Totodata, 94% dintre subiecti s-au aratat interesati si foarte interesati de problema mediului.

Sondajul a fost realizat, in luna mai, pe un esantion de 1.144 de persoane si are o marja de eroare de +/-2,9%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri